PSD a redepus proiectul privind construirea de hidrocentrale in zone de arii protejate

  • Parlamentarii PSD au depus un nou proiect de lege pentru continuarea lucrărilor pentru investiţiile hidrotehnice începute înainte de 2007.
  • Asigur că proiectul de lege nu încalcă Directiva privind habitatele naturale” , spune senatorul Daniel Zamfir.
  • El precizează că proiectul de lege permite continuarea lucrărilor pentru investiţiile hidrotehnice începute înainte de 2007, anul aderării la UE şi în care s-au trasat ariile protejate.

Parlamentarii PSD au depus un nou proiect de lege pentru continuarea lucrărilor pentru investiţiile hidrotehnice începute înainte de 2007. „Asigur că proiectul de lege nu încalcă Directiva privind habitatele naturale” , spune senatorul Daniel Zamfir.

Am redepus proiectul de lege astăzi (luni – n.r.), împreună cu toţi colegii parlamentari, senatori şi deputaţi. Am ţinut cont de observaţiile CCR. Din păcate, proectul de lege, aşa cum a plecat de la Se4nat, a fost modificat la Camera Deputaţilor chiar la propunerea ministrului Mediului, iar propunerile domniei sale au fost declarate neconstituţionale. Ca atare, renenim cu acest proiect de lege care este de o importanţă foarte mare acum, în criză energetică” , spune Daniel Zamfir.

El precizează că proiectul de lege permite continuarea lucrărilor pentru investiţiile hidrotehnice începute înainte de 2007, anul aderării la UE şi în care s-au trasat ariile protejate.

„Asigur că proiectul de lege nu încalcă Directiva privind habitatele naturale. Stabilim foarte clar în lege că suprafeţele care vor fi scoase din atriile protejate vor fi compansdate cu acelaşi tip de suprafaţă. Nu există sub nicio formă vreo încălcare a Directivei” , adaugă senatorul PSD.

Întrebat dacă Opoziţia poate ataca noua lege la CCR, Zamfir a spus: „O pot face. Dacă sunt inconştienţi în continuare, o pot face. Dar forma depusă corespunde observaţiilor CCR, am eliminat acele propuneri care au fost respinse din camera bicameralismului. Depunem un proiect care respectă directivele europene” .

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate a USR şi a constatat că Legea care permitea construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate.

The post PSD a redepus proiectul privind construirea de hidrocentrale in zone de arii protejate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code