Proiect de lege pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc din apropierea şcolilor şi a locurilor de joacă pentru copii

O călugăriţă a cheltuit peste 800.000 de dolari la jocuri de noroc, după ce a devalizat o şcoală. Pedeapsa primităO călugăriţă a cheltuit peste 800.000 de dolari la jocuri de noroc, după ce a devalizat o şcoală. Pedeapsa primită

  • Doi parlamentari USR vor interzicerea sălilor de jocuri de noroc la o distanţă mai mică de 300 de metri de şcoli, locuri de joacă pentru copii, dar şi centre culturale, spitale sau biserici.
  • „Cunoaştem situaţii în care elevii ies şi în pauze ca să joace în aceste săli de jocuri de noroc şi nimeni nu acţionează”, afirmă Filip Havârneanu, deputat USR.
  • Proiectul USR propune ca interdicţia să fie extinsă şi pe o rază de 300 de metri faţă de acestea.

Doi parlamentari USR vor interzicerea sălilor de jocuri de noroc la o distanţă mai mică de 300 de metri de şcoli, locuri de joacă pentru copii, dar şi centre culturale, spitale sau biserici.

USR precizează că iniţiativa vine ca răspuns la creşterea numărului de persoane cu dependenţă de jocurile de noroc, în special în rândul minorilor.

„E clar că în România ne confruntăm cu un fenomen deosebit de nociv, al patimei jocurilor de noroc. Nu mai departe de săptămâna trecută, vedeam cu toţii cazul unei primăriţe care a jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire. Noi trebuie să avem grijă ca generaţiile următoare să aibă informaţiile să ia nişte decizii mai bune, nu să vadă, zi de zi, în jurul şcolilor păcănele. Proiectul depus astăzi este un prim-proiect dintr-un pachet mai amplu pe care îl pregătim în scopul protejării populaţiei de această patimă”, declară Diana Stoica, deputat USR şi membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor.

Legislaţia în vigoare (OUG 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităţilor de învăţământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor şi bisericilor.

„Proiectul pe care l-am depus îşi propune să reglementeze domeniul jocurilor de noroc, în sensul de a îndepărta aşa-numitele păcănele din proximitatea şcolilor. Au apărut ca ciupercile după ploaie în jurul unităţilor de învăţământ şi sunt un exemplu negativ pentru toţi elevii. Cunoaştem situaţii în care elevii ies şi în pauze ca să joace în aceste săli de jocuri de noroc şi nimeni nu acţionează”, afirmă Filip Havârneanu, deputat USR şi membru în Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Proiectul USR propune ca interdicţia să fie extinsă şi pe o rază de 300 de metri faţă de acestea.

The post Proiect de lege pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc din apropierea şcolilor şi a locurilor de joacă pentru copii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30714 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code