Procurorul general al Ucrainei acuză Rusia că a premeditat crime în masă, torturi şi violuri

  • Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, acuză Rusia că a premeditat crime în masă, torturi şi violuri.
  • În regiunea Kiev, procurorul general a declarat că echipa sa deţine informaţii despre peste 1 000 de civili ucişi.
  • Venediktova a spus: „Cred că este o strategie a şefului lor de comandant, pentru că vedem aceeaşi strategie în alte zone”.

Vladimir Putin a avut un plan pregătit în prealabil pentru ca trupele sale să tortureze, să violeze şi să execute civilii din Ucraina care refuză să capituleze, a declarat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, citat de Sky News.

Irina Venediktova a declarat că, în calitate de cetăţean ucrainean, a înţeles de ce lideri politici precum Joe Biden au acuzat Rusia de comiterea unui genocid în ţara sa, dar, în calitate de procuror, a spus că trebuie să adune dovezi din zone precum oraşul asediat Mariupol.

Vă voi oferi dovezile atunci când voi avea acces la acest teritoriu”, a declarat Irina Venediktova pentru Sky News într-un interviu acordat în Kiev.

Procurorul general a dezvăluit că există un „număr uriaş de cazuri” în care trupele ruseşti au ucis ucraineni doar pentru că nu le plăceau.

Echipa Irinei Venediktova lucrează la aproape 8.000 de cazuri de crime de război din întreaga Ucraină, inclusiv execuţii, violenţe sexuale şi deportări forţate de copii în Rusia. Numărul de cazuri creşte zilnic, la fel ca şi volumul de dovezi, spune ea.

Numai în regiunea Kiev, unde forţele ruseşti au ocupat o serie de oraşe şi sate înainte de a se retrage, procurorul general a declarat că echipa sa deţine informaţii despre peste 1 000 de civili ucişi, deşi numărul total ar putea fi mult mai mare. Multe dintre victime au fost împuşcate.

Întrebată dacă ea crede că împuşcarea civililor, în stilul execuţiilor, a fost planificată în prealabil de Rusia înainte de invazie, Venediktova a spus: „Cred că este o strategie a şefului lor de comandant, pentru că vedem aceeaşi strategie în alte zone. Ei au planul A: oraşele trebuie să capituleze, dacă un oraş nu capitulează înseamnă că este vorba de planul B: să sperie maxim această populaţie. Să ucidă, să violeze, să tortureze şi alte lucruri brutale. Este o strategie de război”, a spus ea.

The post Procurorul general al Ucrainei acuză Rusia că a premeditat crime în masă, torturi şi violuri appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29702 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code