Preţul petrolului a crescut, după ce Arabia Saudită a evocat săptămâna trecută ideea reducerii producţiei OPEC+ 

  • Preţul petrolului a crescut luni cu peste 1%, extinzând câştigul de săptămâna trecută, în condiţiile în care potenţiala reducere a producţiei OPEC+ şi conflictul din Libia au contribuit la compensarea dolarului american puternic şi a perspectivelor sumbre privind creşterea economică din SUA.
  • Ţiţeiul Brent a crescut cu 1,14 dolari, sau 1,1%, la 102,13 dolari pe baril, după ce săptămâna trecută a crescut cu 4,4%. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 1,52 dolari, sau 1,6%, la 94,58 dolari, după ce săptămâna trecută a urcat cu 2,5%.
  • Creşterea petrolului a fost limitată de forţa dolarului american, care a atins luni un maxim al ultimilor 20 de ani, după ce preşedintele Rezervei Federale a semnalat că ratele dobânzilor vor fi menţinute mai mult timp la un nivel mai ridicat pentru a limita inflaţia.

Preţul petrolului a crescut luni cu peste 1%, extinzând câştigul de săptămâna trecută, în condiţiile în care potenţiala reducere a producţiei OPEC+ şi conflictul din Libia au contribuit la compensarea dolarului american puternic şi a perspectivelor sumbre privind creşterea economică din SUA.

Conform Reuters, Arabia Saudită, principalul producător din cadrul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a evocat săptămâna trecută posibilitatea unor reduceri de producţie, despre care surse anonime au declarat că ar putea coincide cu o creştere a ofertei din partea Iranului, în cazul în care acesta va încheia un acord nuclear cu Occidentul.

Ţiţeiul Brent a crescut cu 1,14 dolari, sau 1,1%, la 102,13 dolari pe baril, după ce săptămâna trecută a crescut cu 4,4%. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 1,52 dolari, sau 1,6%, la 94,58 dolari, după ce săptămâna trecută a urcat cu 2,5%.

Preţul petrolului creşte pe fondul speranţelor privind o reducere a producţiei din partea OPEC şi a aliaţilor săi pentru a restabili echilibrul pieţei ca răspuns la reluarea acordului nuclear cu Iranul„, a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreşedinte al departamentului de cercetare a materiilor prime la Religare Broking.

OPEC+, care cuprinde OPEC, Rusia şi producătorii aliaţi, se reuneşte pentru a stabili politica pe 5 septembrie.

Preţul ţiţeiului a crescut în acest an, Brent-ul apropiindu-se de un nivel record de 147 de dolari în martie, în condiţiile în care invazia Rusiei în Ucraina a exacerbat îngrijorările legate de aprovizionare. De atunci, temerile tot mai mari privind ratele ridicate ale dobânzilor, inflaţia şi riscurile de recesiune au cântărit asupra pieţei.

Creşterea petrolului a fost limitată de forţa dolarului american, care a atins luni un maxim al ultimilor 20 de ani, după ce preşedintele Rezervei Federale a semnalat că ratele dobânzilor vor fi menţinute mai mult timp la un nivel mai ridicat pentru a limita inflaţia.

Tulburările din capitala Libiei de la sfârşitul săptămânii, soldate cu 32 de morţi, au stârnit îngrijorarea că ţara ar putea aluneca într-un conflict în toată regula şi ar putea întrerupe aprovizionarea cu petrol din partea naţiunii OPEC.

The post Preţul petrolului a crescut, după ce Arabia Saudită a evocat săptămâna trecută ideea reducerii producţiei OPEC+  appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code