Președintele Germaniei, mult timp susținător al apropierii Occidentului de Rusia, își regretă poziția

  • Frank-Walter Steinmeier își regretă, acum, poziția, în special susținerea pentru gazoductul Nord Stream 2, despre care spune că a fost „o greșeală clară”.
  • Steinmeier a adăugat că invazia Rusiei în Ucraina a însemnat că el și alții trebuie să recunoască, în mod onest, ce au greșit.
  • Steinmeier a făcut parte din acea aripă a PartidulUI Social Democrat din Germania (SPD), care considera că legăturile economice strânse cu Rusia sunt o modalitate de a o ancora într-un sistem global orientat spre Occident.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, mult timp susținător al apropierii Occidentului de Rusia, și-a exprimat regretul pentru poziția sa anterioară, spunând că sprijinul acordat ani de zile gazoductului Nord Stream 2 a fost „o greșeală clară”.

Steinmeier, fost ministru de externe sub cancelarul Angela Merkel, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina a însemnat că el și alții trebuie să recunoască, în mod onest, ce au greșit.

„Susținerea mea pentru Nord Stream 2 a fost, în mod clar, o greșeală”, a spus el, potrivit Reuters.

„Am eșuat în a construi o casă europeană comună”, a declarat Steinmeier. „Nu am crezut că Vladimir Putin va îmbrățișa ruina economică, politică și morală completă a țării sale de dragul nebuniei sale imperiale”, a adăugat el.

„În acest sens, eu, ca și alții, m-am înșelat”.

Steinmeier a făcut parte din acea aripă a PartidulUI Social Democrat din Germania (SPD), aflată sub influența fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, care considera că legăturile economice strânse cu Rusia sunt o modalitate de a o ancora într-un sistem global orientat spre Occident.

Gazoductul Nord Stream 2, proiect în prezent anulat, a fost o piesă centrală a acestei strategii, deși criticii săi au avertizat că ar duce la slăbirea economică a Ucrainei prin eliminarea acestei țări din tranzitul energiei ruse către Europa.

The post Președintele Germaniei, mult timp susținător al apropierii Occidentului de Rusia, își regretă poziția appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code