Președintele Consiliului UE promite noi sancțiuni și acuză Rusia de comiterea de atrocități la Bucha

  • Președintele Consiliului European a promis, duminică, noi sancțiuni împotriva Rusiei.
  • Avertismentul a venit după ce au apărut mai multe imagini șocante cu 20 de cadavre de civili împrăștiate pe jos în orașul Bucha.
  • Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene a felicitat Ucraina pentru eliberarea celei mai mari părți a regiunii Kiev.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a promis, duminică, noi sancțiuni împotriva Rusiei, după ce au apărut imagini șocante cu douăzeci de cadavre de civili împrăștiate pe jos în orașul Bucha, la nord-vest de Kiev, Ucraina.

Imaginile au fost publicate, sâmbătă, de AFP, după ce jurnaliștii au avut acces în zonă după retragerea forțelor rusești.

„Șocat de imaginile obsedante ale atrocităților comise de armata rusă în regiunea eliberată de Kiev #BuchaMassacre”, a scris Michel pe Twitter.

„UE asistă #Ucraina și ONG-urile în (strângerea) dovezilor necesare pentru urmărirea în instanțele internaționale. Alte sancțiuni și sprijin din partea UE sunt pe drum”.

Între timp, Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, a scris pe Twitter: „Felicit Ucraina pentru eliberarea celei mai mari părți a regiunii Kiev”.

„Șocat de știrile privind atrocitățile comise de forțele rusești, UE asistă Ucraina în documentarea crimelor de război. Toate cazurile trebuie să fie urmărite și anume de către Curtea Internațională de Justiție”, a adăugat Borrell. „UE va continua să sprijine puternic Ucraina.”

The post Președintele Consiliului UE promite noi sancțiuni și acuză Rusia de comiterea de atrocități la Bucha appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code