Premierul britanic Truss îl va însoți pe rege într-un turneu în Marea Britanie pentru a conduce zilele de doliu

truss si charlestruss si charles

  • Liz Truss s-a întâlnit cu Charles împreună cu alți miniștri de rang înalt la Palatul Buckingham.
  • Truss a fost unul dintre mai mulți parlamentari de rang înalt care au depus un nou jurământ de credință noului rege.
  • Ea a fost prezentă atunci când Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost proclamat oficial noul rege al Marii Britanii.

Premierul Liz Truss îl va însoți pe regele Charles al III-lea într-un turneu în cele patru națiuni ale Marii Britanii pentru a conduce zilele de doliu național pentru mama sa, regina Elisabeta, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt.

Truss, care a fost numită prim-ministru de către Elisabeta marți, în ultimul său act public, a fost unul dintre mai mulți parlamentari de rang înalt care au depus un nou jurământ de credință noului rege într-o sesiune specială în parlament, mai devreme sâmbătă, în urma decesului reginei.

De asemenea, ea a fost prezentă, alături de șase foști prim-miniștri, episcopi de rang înalt și mai mulți politicieni, atunci când Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost proclamat oficial noul rege al Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii pline de culoare și încărcate de fast și tradiție.

Ulterior, ea s-a întâlnit cu Charles împreună cu alți miniștri de rang înalt la Palatul Buckingham. În ceea ce privește implicarea premierului, ea se va alătura regelui în timp ce acesta va conduce doliul național în Regatul Unit, participând la slujbele de reculegere din Scoția luni după-amiază, în Irlanda de Nord marți și în Țara Galilor vineri”, a declarat purtătorul de cuvânt reporterilor.

The post Premierul britanic Truss îl va însoți pe rege într-un turneu în Marea Britanie pentru a conduce zilele de doliu appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code