Flux Stiri

Precizările MAI: Masca de protecţie nu e obligatorie dacă persoana e singură pe stradă. Când nu e obligatorie masca la birou

Cuplu care se sărută purtând măști de protecție.Cuplu care se sărută purtând măști de protecție.

  • Ministerul Afacerilor Interne a făcut joi precizări în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii de protecţie pe stradă.
  • Conform MAI, masca nu este obligatorie atunci când o persoană se află singură pe stradă sau pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, dacă nu sunt mai multe de 10 persoane şi este asigurată distanța de 1 metru între ele.
  • Precizările vin după ce, ieri, ministrul Lucian Bode declara că „pentru zonele aglomerate, chiar dacă te plimbi singur în zona respectivă, purtarea măștii este obligatorie”.

Potrivit MAI, masca de protecţie se poartă obligatoriu, în localităţile cu incidenţă de sub 6 la mie, în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, dar şi în spaţii publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun, precum şi în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

La nivelul localităţilor în care incidenţa este mai mare de 6/1000 locuitori, masca este obligatorie în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, dar şi în toate spaţiile publice deschise cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

„Nu este obligatorie purtarea măştii de protecţie dacă persoana este singură pe stradă”, a transmis MAI.

Mai mult, indiferent de incidenţă, masca nu este obligatorie pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane şi asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepţia nu se aplică în cazul spaţiilor închise comune.

De asemenea, nu este obligatorie masca pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, pentru persoanele care sunt singure în birou, pentru prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane.

De asemenea, MAI informează că, în funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot fi aplicate şi excepţii pentru persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare sau desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).

The post Precizările MAI: Masca de protecţie nu e obligatorie dacă persoana e singură pe stradă. Când nu e obligatorie masca la birou appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu