Povestea afetului de tun al Marinei Regale care va transporta sicriul Reginei Elisabeta

  • Tunul Ordnance BL 12-pounder 6 cwt a fost fabricat în 1896 pentru Royal Horse Artillery – dar nu a fost niciodată în serviciul activ.
  • În schimb, a fost folosit pentru funeraliile reginei Victoria în februarie 1901.
  • Afetul a transportat ulterior sicriele regelui Edward al VII-lea, regelui George al V-lea, regelui George al VI-lea, al lui Winston Churchill şi al lordului Louis Mountbatten.

Luni, sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi transportat de la Westminster Hall la Westminster Abbey cu ajutorul unui afet de tun a Marinei Regale, de o importanţă ceremonială uriaşă, scrie Sky News.

Tunul Ordnance BL 12-pounder 6 cwt a fost fabricat în 1896 pentru Royal Horse Artillery – dar nu a fost niciodată în serviciul activ.

În schimb, a fost folosit pentru funeraliile reginei Victoria în februarie 1901.

Afetul a transportat ulterior sicriele regelui Edward al VII-lea, regelui George al V-lea, regelui George al VI-lea, al lui Winston Churchill şi al lordului Louis Mountbatten.

Pentru regina Elisabeta a II-a, afetul va fi tras de 142 de membri ai Marinei Regale.

The post Povestea afetului de tun al Marinei Regale care va transporta sicriul Reginei Elisabeta appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code