Polonia va construi un zid la frontiera cu Belarus

Polonia va construi un zid pe un segment al frontierei cu BelarusPolonia va construi un zid pe un segment al frontierei cu Belarus

  • Statul polonez va construi un zid pe un segment al frontierei cu Belarus.
  • Această decizie a fost luată în urma situației imigranților de la granița cu Belarus.

Polonia va iniţia, în decembrie, lucrările pentru construcţia unui zid pe un segment al frontierei cu Belarus, în contextul actualei crize a imigraţiei, informează cotidianul Le Figaro.

„Această construcţie este o investiţie absolut strategică şi prioritară pentru securitatea naţiunii şi a cetăţenilor”, a declarat luni ministrul polonez de Interne, Mariusz Kaminski.

Zidul va avea lungimea de 180 de kilometri şi va costa aproximativ 353 de milioane de euro. Polonia are frontieră cu Belarus pe o distanţă de aproape 400 de kilometri. Lucrările ar urma să fie finalizate în primul semestru din 2022.

Polonia a decretat starea de urgenţă la frontiera cu Belarus, mobilizând militari şi instalând un gard de sârmă ghimpată, din cauza afluxului de imigranţi extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a acuzat regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de practicarea „terorismului de stat” prin transferul a mii de imigranţi clandestini la frontierele Uniunii Europene. „Este clar că în acest caz ne confruntăm cu o manifestare a terorismului de stat”, a declarat Mateusz Morawiecki săptămâna trecută. „Este vorba de o răzbunare discretă” a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko din cauza susţinerii acordate de Polonia opoziţiei belaruse, a subliniat Mateusz Morawiecki.

The post Polonia va construi un zid la frontiera cu Belarus appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31047 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code