Poliția din India anunță că șobolanii au mâncat 200 kg de canabis confiscat

  • În 2017, poliția din statul Bihar, în estul Indiei, a acuzat șobolanii că au consumat mii de litri de alcool confiscat, la un an după ce statul a interzis vânzarea și consumul de alcool.
  • În 2018, opt ofițeri de poliție argentinieni au fost concediați după ce au dat vina pe șoareci pentru dispariția unei jumătăți de tonă de canabis.
  • Un studiu publicat în 2019 a constatat că, atunci când șobolanilor de laborator li s-a dat aluat cu canabis, aceștia au avut tendința de a deveni mai puțin activi și, de asemenea, le-a scăzut temperatura corpului”.

Poliția din India a dat vina pe șobolani pentru distrugerea a aproape 200 kg de canabis confiscat de la traficanți și păstrat în secțiile de poliție. Șobolanii sunt animale mici și nu se tem de poliție. Este dificil să protejezi drogul de ei”, a declarat un tribunal din statul Uttar Pradesh.

Instanța a cerut poliției să prezinte ascunzătoarea ca probă în cazurile de trafic de droguri. Judecătorul a citat trei cazuri în care marijuana a fost distrusă de rozătoare. Judecătorul Sanjay Chaudhary a declarat într-un ordin că, atunci când instanța a cerut poliției să prezinte drogul confiscat ca probă, i s-a spus că 195 kg de canabis au fost distruse” de șobolani.

Într-un alt caz, în care au fost implicate 386 kg de droguri, poliția a depus un raport în care se spunea că o parte” din canabis a fost mâncată de șobolani”. Judecătorul Chaudhary a declarat că aproximativ 700 kg de marijuana confiscată de poliție se aflau în secțiile de poliție din districtul Mathura și că „toate acestea erau în pericol de infestare de către șobolani”.

El a spus că poliția nu avea expertiza necesară pentru a se ocupa de această problemă, deoarece șobolanii erau prea mici”. Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate de astfel de șoareci neînfricați”, a adăugat el, era de a scoate la licitație medicamentele la laboratoare de cercetare și firme de medicamente, iar veniturile să meargă la guvern. MP Singh, un oficial de rang înalt al poliției din districtul Mathura, a declarat reporterilor că o parte din marijuana depozitată în secțiile de poliție aflate în vecinătatea sa a fost deteriorată din cauza ploilor abundente” și nu distrusă de șobolani.

În 2018, opt ofițeri de poliție argentinieni au fost concediați după ce au dat vina pe șoareci pentru dispariția unei jumătăți de tonă de canabis dintr-un depozit al poliției. Însă experții au contestat afirmația, spunând că este puțin probabil ca animalele să confunde drogul cu hrana și că dacă un grup mare de șoareci l-ar fi mâncat, în depozit s-ar fi găsit o mulțime de cadavre”.

Un studiu publicat în 2019 a constatat că, atunci când șobolanilor de laborator li s-a dat aluat cu canabis, aceștia au avut tendința de a deveni mai puțin activi și, de asemenea, le-a scăzut temperatura corpului”.

În 2017, poliția din statul Bihar, în estul Indiei, a acuzat șobolanii că au consumat mii de litri de alcool confiscat, la un an după ce statul a interzis vânzarea și consumul de alcool.

The post Poliția din India anunță că șobolanii au mâncat 200 kg de canabis confiscat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code