Pinguinul împărat din Antarctica, specie pe cale de dispariție din cauza pierderii de gheață marină

pinguinipinguini

  • Pinguinii împărați din Antarctica sunt amenințați de pierderea gheții marine.
  • Încălzirea temperaturilor a provocat deja probleme masive de reproducere.
  • Pinguinii împărat au nevoie de acțiuni urgente în domeniul climei” pentru a supraviețui.

Pinguinul împărat din Antarctica este în pericol de dispariție din cauza temperaturilor globale în creștere și a pierderii gheții marine, a declarat marți guvernul american, care a finalizat protecția animalului în conformitate cu Legea americană privind speciile pe cale de dispariție.

Serviciul american pentru pescuit și faună sălbatică a declarat că pinguinii împărat ar trebui să fie protejați în temeiul legii, deoarece păsările construiesc colonii și își cresc puii pe gheața Antarcticii, amenințată de schimbările climatice.

Agenția pentru conservarea vieții sălbatice a declarat că, în urma unei analize amănunțite a dovezilor, inclusiv a datelor obținute prin satelit pe o perioadă de 40 de ani, a arătat că pinguinii nu sunt în prezent în pericol de dispariție, însă creșterea temperaturilor indică faptul că acest lucru este probabil. Revizuirea agenției a fost făcută în urma unei petiții din 2011 a grupului de mediu Center for Biological Diversity de a înscrie această pasăre pe lista speciilor pe cale de dispariție în conformitate cu Legea privind speciile pe cale de dispariție.

Potrivit guvernului, schimbările climatice au provocat probleme de reproducere în colonii. Colonia Halley Bay din Marea Weddell, a doua cea mai mare colonie de pinguini împărați din lume, s-a confruntat mai mulți ani cu condiții nefavorabile de gheață marină, ceea ce a dus la înecarea tuturor puilor nou-născuți începând din 2016, a declarat guvernul.

Statutul de specie pe cale de dispariție va promova cooperarea internațională pentru strategiile de conservare, va crește finanțarea programelor de conservare și va impune agențiilor federale din Statele Unite să acționeze pentru a reduce amenințările.

Desemnarea de marți a fost descrisă de Shaye Wolf, director pentru știința climei la Centrul pentru diversitate biologică, ca un avertisment că pinguinii împărat au nevoie de acțiuni urgente în domeniul climei” pentru a supraviețui.

Însăși existența pinguinului depinde de faptul dacă guvernul nostru ia măsuri ferme acum pentru a reduce combustibilii fosili care încălzesc clima și pentru a preveni daune ireversibile pentru viața pe Pământ”, a declarat Wolf.

Legea privind speciile pe cale de dispariție din 1973 este recunoscută ca fiind cea care a adus mai multe animale de pe cale de dispariție, inclusiv urșii grizzly, vulturii pleșuvi, balenele gri și altele. Legea a frustrat, printre altele, unele industrii de foraj și minerit, care pot fi oprite de la dezvoltarea zonelor considerate necesare pentru supraviețuirea speciilor.

The post Pinguinul împărat din Antarctica, specie pe cale de dispariție din cauza pierderii de gheață marină appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code