Pfizer anunță că pastila sa antivirală e foarte eficientă în prevenirea îmbolnăvirilor grave

PfizerPfizer

  • Pfizer a declarat că pilula sa pentru tratarea Covid-19 s-a dovedit a fi foarte eficientă în prevenirea îmbolnăvirilor grave în rândul persoanelor cu risc.
  • Se pare că este mai eficientă decât o ofertă similară de la Merck, care așteaptă autorizarea federală.
  • Pastila Pfizer, care va fi vândută sub denumirea comercială Paxlovid, a redus riscul de spitalizare sau deces cu 89% atunci când a fost administrată în termen de trei zile de la debutul simptomelor.

Pfizer a declarat că pilula sa pentru tratarea Covid-19 s-a dovedit a fi foarte eficientă în prevenirea îmbolnăvirilor grave în rândul persoanelor cu risc. Se pare că este mai eficientă decât o ofertă similară de la Merck, care așteaptă autorizarea în SUA, a scris New York Times.

Pfizer a anunțat vineri că, în cadrul unui studiu clinic cheie, s-a constatat că pilula sa pentru tratamentul Covid-19 a fost foarte eficientă în prevenirea îmbolnăvirilor grave în rândul persoanelor cu risc care au primit medicamentul la scurt timp după ce au prezentat simptome.

Se pare că este mai eficientă decât o ofertă similară de la Merck, care așteaptă să primească autorizația FDA.

Pastila Pfizer, care va fi vândută sub denumirea comercială Paxlovid, a redus riscul de spitalizare sau deces cu 89% atunci când a fost administrată în termen de trei zile de la debutul simptomelor.

FDA urmează să autorizeze utilizarea pilulei în SUA

Pfizer a declarat că o comisie independentă de experți care a monitorizat studiul clinic a recomandat ca studiul să fie oprit mai devreme, deoarece beneficiile medicamentului pentru pacienți s-au dovedit a fi foarte convingătoare. Compania a precizat că intenționează să prezinte datele cât mai curând posibil la Food and Drug Administration pentru a obține autorizația de utilizare a pilulei în Statele Unite.

Tratamentul ar putea deveni disponibil în următoarele câteva luni, deși este posibil ca stocurile să fie limitate la început. Pastilele Pfizer și Merck se adresează atât pacienților considerați cu risc ridicat, cum ar fi cei cu vârsta de peste 60 de ani sau cu afecțiuni precum obezitatea, care îi fac mai predispuși la consecințe grave ale Covid.

Sosirea unei noi clase de pilule ușor de utilizat, care reduc dramatic spitalizările, ar putea contribui la coborârea cortinei peste faza cea mai severă a pandemiei, cel puțin în țările bogate, unde majoritatea adulților au fost vaccinați.

Pfizer și Merck au declarat că au început deja să producă pilule și că intenționează să își intensifice producția în cursul anului viitor.

The post Pfizer anunță că pastila sa antivirală e foarte eficientă în prevenirea îmbolnăvirilor grave appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code