Patriarhul Daniel, mesaj către credincioşi: Respectaţi sfatul medicilor şi măsurile sanitare

Patriarhul DanielPatriarhul Daniel

  • Mesajul aşteptat de o mare parte a societăţii ortodoxe a fost transmis, vineri, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România, Prefericitul Daniel.
  • Mesajul a fost spus la pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ.
  • Acesta le-a mai spus credincioşilor să se roage pentru ca Dumnezeu să ocrotească poporul

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din Bucureşti, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, un mesaj către credincioşi, de a respecta „cu stricteţe” sfatul medicilor şi măsurile sanitare.

Mesajul aşteptat de o mare parte a socităţii ortodoxe a fost transmis, vineri, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România, Prefericitul Daniel. Mesajul a fost spus la pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ.

Anul acesta, moaștele Sfântului Dimitrie nu vor fi expuse credincioșilor

„Iubiţi pelerini, viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente”, este mesajul către pelerini transmis de Patriarh şi publicat de basilica.ro.

Acesta le-a mai spus credincioşilor să se roage pentru ca Dumnezeu să ocrotească poporul şi „pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”.

Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanţi. Sâmbătă, Sfintele Moaşte vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitală, dar tot fără procesiune, au transmis reprezentanţii BOR. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomeraţie.

The post Patriarhul Daniel, mesaj către credincioşi: Respectaţi sfatul medicilor şi măsurile sanitare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY