Papa Francisc le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil” şi să doneze pentru ucraineni

  • Vaticanul a organizat livrări umanitare în ultimele luni, inclusiv o campanie de strângere de îmbrăcăminte călduroasă, pentru iarnă.
  • Francisc a vorbit în mod frecvent despre poporul „martirizat” din Ucraina de la începutul războiului.
  • Francisc le-a cerut oamenilor să facă „gesturi concrete” de caritate pentru ucraineni în acest sezon de sărbători.

Papa Francisc le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil”, astfel încât să poată să facă economii şi să doneze pentru ucraineni.

Papa Francisc a făcut apel la un Crăciun „umil” în acest an astfel încât economiile obţinute din reducerea cheltuielilor pentru cadouri să fie donate pentru a ajuta „poporul suferind din Ucraina”.

În timpul audienţei sale generale săptămânale, Francisc le-a cerut oamenilor să facă „gesturi concrete” de caritate pentru ucraineni în acest sezon de sărbători.

„Este frumos să sărbătorim Crăciunul şi să dăm petreceri, dar haideţi să reducem puţin nivelul cheltuielilor de Crăciun. Să facem un Crăciun mai umil, cu daruri mai umile, şi să trimitem ceea ce economisim oamenilor din Ucraina care au nevoie”, a declarat Papa.

Francisc a vorbit în mod frecvent despre poporul „martirizat” din Ucraina de la începutul războiului.

Vaticanul a organizat livrări umanitare în ultimele luni, inclusiv o campanie de strângere de îmbrăcăminte călduroasă, pentru iarnă.

„Ei sunt înfometaţi. Le este frig. Atât de mulţi mor din cauza lipsei de medici şi asistente. Să nu-i uităm. Crăciunul, da, în pace şi cu Domnul, da, dar cu ucrainenii în suflet”, a mai spus Francisc.

The post Papa Francisc le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil” şi să doneze pentru ucraineni appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code