ONU susține că dezvoltarea umană a fost întârziată cu cinci ani din cauza COVID-19 și a altor crize

dezvoltaredezvoltare

  • Potrivit studiului, regresul este cu adevărat global, având un impact asupra a peste 90% din țările din întreaga lume.
  • Indicele de dezvoltare umană a crescut constant timp de decenii.
  • Vremuri nesigure, vieți nesigure, raportul indică pandemia COVID-19 ca fiind un factor major al regresului global.

Pandemia COVID-19, coroborată cu alte crize, a împins un indicator de dezvoltare globală înapoi la nivelul din 2016, potrivit unui raport al ONU publicat joi. Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a anunțat că, pentru prima dată de când a fost creat, în urmă cu peste 30 de ani, indicele de dezvoltare umană – o măsură a speranței de viață, a nivelului de educație și a standardelor de viață ale țărilor – a scăzut timp de doi ani consecutivi, în 2020 și 2021, ștergând câștigurile din ultimii cinci ani.

Inversarea este aproape universală deoarece peste 90% dintre țări au înregistrat o scădere a scorului IDH fie în 2020, fie în 2021, iar peste 40% au scăzut în ambii ani, ceea ce semnalează că, pentru multe dintre ele, criza continuă să se adâncească, a precizat PNUD într-un comunicat de presă.

Indicele de dezvoltare umană a crescut constant timp de decenii, dar a început să scadă în 2020 și a continuat să scadă în 2021, ștergând câștigurile din ultimii cinci ani, se arată în document. Intitulat Vremuri nesigure, vieți nesigure, raportul indică pandemia COVID-19 ca fiind un factor major al regresului global, dar spune, de asemenea, că un număr tot mai mare de crize – politice, financiare și climatice – nu au lăsat timp populațiilor să își revină.

Am mai avut dezastre înainte. Am avut conflicte înainte. Dar confluența a ceea ce ne confruntăm acum este un regres major pentru dezvoltarea umană, a declarat Steiner. Potrivit studiului, regresul este cu adevărat global, având un impact asupra a peste 90% din țările din întreaga lume.

The post ONU susține că dezvoltarea umană a fost întârziată cu cinci ani din cauza COVID-19 și a altor crize appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code