ONU: Imaginile „extrem de tulburătoare” de la Bucea sugerează că forţele ruseşti vizează civili

  • Purtătorul de cuvânt al biroului ONU pentru drepturile omului, Liz Throssell, a vorbit cu reporterii despre dovezile de atrocități din Ucraina.
  • Ea a vorbit despre fotografiile cu oameni legați de mâini și cadavre femeilor găsite goale și parțial arse.
  • Toate semnele arată că victimele au fost vizate direct și ucise direct, susțin reprezentanții ONU.

Reprezentanţii ONU au văzut fotografii cu victimele de la Bucea şi consideră că imaginile „extrem de tulburătoare” sugerează că forţele ruseşti vizează civili, anunţă Sky News.

Purtătorul de cuvânt al Biroului ONU pentru drepturile omului, Liz Throssell, a discutat cu reporterii despre dovezile privind atrocităţile din Ucraina.

„Ceea ce vorbim aici pare a fi uciderea directă şi ţintirea civililor în Bucea, a spus ea.

Liz Throssell a vorbit despre fotografii ale unor persoane cu mâinile legate şi corpuri de femei găsite goale şi parţial arse.

„Acest lucru este extrem de îngrijorător şi sugerează cu adevărat că au fost vizate direct ca indivizi, iar aici, ceea ce trebuie să subliniem este că, în conformitate cu dreptul umanitar internaţional, uciderea deliberată a civililor este o crimă de război”, a mai spus reprezentanta ONU.

Fotografiile şi filmările au fost analizate de specialişti.

Toate semnele arată că victimele au fost vizate direct şi ucise direct. Ai putea argumenta că a existat un context militar, de exemplu, pentru o clădire care a fost lovită; este greu de văzut care a fost contextul militar al unui individ care zace pe stradă cu un glonţ în cap sau al unui individ căruia i s-a ars corpul”, a adăugat Liz Throssell.

Preşedintele ucrainean, Volodomir Zelenski, ţine marţi un discurs în faţa Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

The post ONU: Imaginile „extrem de tulburătoare” de la Bucea sugerează că forţele ruseşti vizează civili appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code