O femeie aflată în comă timp de șapte luni și încă inconștientă dă naștere unui copil. Medicii sunt șocați: „Nu am mai întâlnit un caz ca acesta în cei 22 de ani de carieră”

  • Shafiya, o viitoare mamă în vârstă de 23 de ani din nordul Indiei, a fost implicată într-un teribil accident de motocicletă.
  • O femeie care a fost în comă timp de șapte luni a născut o fetiță sănătoasă.
  • În tot acest timp, medicii s-au luptat cu decizia dificilă de a întrerupe sau nu sarcina.

Shafiya, o viitoare mamă în vârstă de 23 de ani din nordul Indiei, a fost implicată într-un teribil accident de motocicletă, în urma căruia a suferit leziuni atât de grave la cap încât a avut nevoie de cinci operații pe creier.

O femeie care a fost în comă timp de șapte luni a născut o fetiță sănătoasă. Proaspăta mămică, din Uttar Pradesh, în nordul Indiei, a fost grav rănită la doar 40 de zile după ce a rămas însărcinată, când a căzut de pe o motocicletă fără cască.

Mama, cunoscută sub numele de Shafiya, ar fi fost prinsă în roata din spate a motocicletei conduse de partenerul ei. Ea a fost implicată într-un accident îngrozitor care a lăsat-o cu răni teribile la cap în luna martie a acestui an.

De atunci, ea a fost în comă și a suferit cinci operații separate pe creier la spitalul All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) din Bulandshahr. În timpul cât a fost inconștientă, i s-a îndepărtat chirurgical un segment din craniu pentru a atenua presiunea asupra creierului.

Acest lucru a forțat-o pe tânăra de 23 de ani să se folosească de un ventilator pentru a continua să respire. În tot acest timp, medicii s-au luptat cu decizia dificilă de a întrerupe sau nu sarcina. Dar o ecografie a arătat că sarcina era normală și, în cele din urmă, i-au recomandat familiei să continue sarcina.

În ciuda faptului că medicii îi dădeau mamei între 10 și 15% șanse de a ieși din comă, aceasta a adus pe lume o fetiță sănătoasă pe 22 octombrie. De când a născut, Shafiya a fost deconectată de la ventilator și, ocazional, și-a mișcat capul și picioarele. Familia ei speră în continuare că într-o zi își va putea întâlni fiica.

Chirurgul Dr. Deepak Gupta a numit acest caz „extrem de neobișnuit”, adăugând: „Nu am întâlnit nici un caz de acest gen în cei 22 de ani de carieră neurochirurgicală la AIIMS.

„În prezent, starea ei este stabilă și nu este asistată de ventilator. Femeile, sau oricine, care călătorește pe un pilon pe un vehicul cu două roți, ar trebui să poarte cască.”

The post O femeie aflată în comă timp de șapte luni și încă inconștientă dă naștere unui copil. Medicii sunt șocați: „Nu am mai întâlnit un caz ca acesta în cei 22 de ani de carieră” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code