Nokia anunță că va ieși de pe piața din Rusia

nokianokia

  • Producătorul de echipamente de telecomunicații, Nokia, se retrage de pe piața rusă.
  • Anunțul oficial a fost făcut, marți, prin intermediul unui comunicat de presă.
  • Nokia a precizat că nu se așteaptă ca această decizie să aibă un impact asupra perspectivelor sale financiare și că Rusia a reprezentat mai puțin de 2% din vânzările sale nete în 2021.

Nokia și-a anunțat ieșirea de pe piața rusească. Anunțul oficial a fost făcut, marți, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Pentru Nokia a fost clar, încă din primele zile ale invaziei din Ucraina, că nu va fi posibilă continuarea prezenței noastre în Rusia”, a anunțat, marți, compania finlandeză de telecomunicații într-un comunicat de presă, preluat de CNN.

Nokia a precizat că principala sa prioritate continuă să fie siguranța și bunăstarea angajaților săi.

„Din motive umanitare, guvernele occidentale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul ca infrastructura critică a rețelelor de telecomunicații din Rusia să cedeze. De asemenea, acestea au subliniat importanța asigurării fluxului continuu de informații și a accesului la internet, care oferă perspective externe poporului rus. Prin urmare, pe măsură ce ieșim, vom urmări să oferim sprijinul necesar pentru a menține rețelele și solicităm licențele relevante pentru a permite acest sprijin în conformitate cu sancțiunile actuale”, a adăugat Nokia.

Nokia a precizat că nu se așteaptă ca această decizie să aibă un impact asupra perspectivelor sale financiare și că Rusia a reprezentat mai puțin de 2% din vânzările sale nete în 2021.

Această decizie vine după ce compania suedeză de telecomunicații, Ericsson, a anunțat, luni, că își suspendă activitatea în Rusia pe termen nelimitat.

The post Nokia anunță că va ieși de pe piața din Rusia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code