Noi imagini arată cozile de 16 kilometri ale rușilor care fug de mobilizarea parțială impusă de Vladimir Putin

  • În timp ce mii de oameni încearcă să scape de această mobilizare, presa rusă relatează că Kremlinul ar putea în curând să închidă granițele pentru bărbații în vârstă de luptă.
  • Capitala georgiană Tbilisi a înregistrat deja un aflux de aproximativ 40.000 de ruși.
  • Senatorii susțin că Europa are datoria de a ajuta și au avertizat că neacordarea de refugiu rușilor care fug ar putea face jocul lui Putin.

Noi imagini din satelit care arată un număr mare de ruși care fug în Georgia și Mongolia au fost publicate după ordinul lui Vladimir Putin de a mobiliza sute de mii de rezerviști pentru conflictul din Ucraina.

Imaginile arată cozi de vehicule – camioane de marfă și autoturisme – care așteaptă în ambuteiaje lungi în încercarea de a trece granițele. Potrivit Maxar, care a urmărit conflictul de pe sateliții săi, coada pentru a trece în Georgia se întinde pe o distanță de peste 16 km.

La un moment dat, duminică, așteptarea estimată pentru a intra în Georgia a ajuns la 48 de ore, cu peste 3.000 de vehicule care stăteau la coadă pentru a trece granița, a raportat presa rusă de stat. Capitala georgiană Tbilisi a înregistrat deja un aflux de aproximativ 40.000 de ruși de când Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie, potrivit statisticilor guvernamentale.

Această situație survine în contextul în care presa rusă a relatat, fără a fi confirmată, că Kremlinul ar putea închide în curând granițele pentru bărbații aflați la vârsta de luptă. Oficialii germani și-au exprimat dorința de a ajuta bărbații ruși care dezertează din serviciul militar și au cerut o soluție la nivel european.
Iar în Franța, senatorii susțin că Europa are datoria de a ajuta și au avertizat că neacordarea de refugiu rușilor care fug ar putea face jocul lui Putin.

Cu toate acestea, alte țări ale UE sunt categorice în privința faptului că nu ar trebui să se ofere azil bărbaților ruși care fug acum, în condițiile în care războiul a intrat în cea de-a opta lună.
Printre acestea se numără Lituania, care se învecinează cu Kaliningrad, o exclavă rusă la Marea Baltică.

Ministrul său de externe, Gabrielius Landsbergis, a scris pe Twitter: Rușii ar trebui să rămână și să lupte. Împotriva lui Putin. Omologul său din Letonia, de asemenea membră a UE care se învecinează cu Rusia, a declarat că exodul prezintă riscuri de securitate considerabile pentru blocul celor 27 de națiuni și că cei care fug acum nu pot fi considerați obiectori de conștiință, deoarece nu au acționat atunci când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

The post Noi imagini arată cozile de 16 kilometri ale rușilor care fug de mobilizarea parțială impusă de Vladimir Putin appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code