NBC: Biden şi-a pierdut cumpătul cu Zelenski:  „Ar trebui să arate puţin mai multă recunoştinţă”

JOE BIDENJOE BIDEN

  • Joe Biden şi Volodimir Zelenski vorbesc prin telefon ori de câte ori SUA anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Kiev.
  • Poporul american a fost destul de generos, iar administraţia sa şi armata americană au lucrat din greu pentru a ajuta Ucraina, a spus Biden.
  • Zelenski ar trebui să arate puţin mai multă recunoştinţă, a adăugat Joe Biden.

NCB News – Biden abia terminase să-i spună lui Zelenski că tocmai îi dăduse undă verde pentru încă un miliard de dolari în asistenţă militară, că preşedintele ucrainean a început să facă listă cu toate echipamentele şi armele suplimentare de care avea nevoie.

A devenit o rutină de când Rusia a invadat Ucraina: preşedintele Joe Biden şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbesc prin telefon ori de câte ori SUA anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Kiev.

Dar într-o convorbire telefonică între cei doi lideri din iunie s-a desfăşurat diferit faţă de cele anterioare, potrivit a patru persoane care au ascultat apelul. Biden abia terminase să-i spună lui Zelenski că tocmai îi dăduse undă verde pentru încă un miliard de dolari în asistenţă militară americană pentru Ucraina, când Zelenski a început să enumere tot ajutorul suplimentar de care avea nevoie şi pe care nu l-a primit.

Biden şi-a pierdut cumpătul

Poporul american a fost destul de generos, iar administraţia sa şi armata americană au lucrat din greu pentru a ajuta Ucraina, a spus Biden, ridicând tonul, iar Zelenski ar trebui să arate puţin mai multă recunoştinţă. Oficialii administraţiei au spus că relaţia dintre Biden şi Zelenski s-a îmbunătăţit de la apelul telefonic din iunie, după care Zelenski a făcut o declaraţie în care lăuda SUA pentru asistenţa generoasă.  

Biden se confruntă acum cu rezistenţa unor republicani şi democraţi din Congresul care aprobă fondurile pentru ajutorarea Ucrainei. Casa Albă a discutat despre cererea Congresului privind ajutorul de miliarde de dolari în timpul sesiunii legislative de după alegerile intermediare din noiembrie. 

Casa Albă nu a specificat public o sumă. Parlamentarii şi lobbyiştii din Ucraina speră la 40-60 de miliarde de dolari, iar unii oficiali familiarizaţi cu discuţiile se aşteaptă ca numărul să fie de aproximativ 50 de miliarde de dolari, transmite NBC News

The post NBC: Biden şi-a pierdut cumpătul cu Zelenski:  „Ar trebui să arate puţin mai multă recunoştinţă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code