NATO începe exerciții cu arme nucleare deasupra Marii Britanii, după un avertisment de  „catastrofă globală”

  • NATO va lansa săptămâna viitoare exerciții militare care vor implica exersarea utilizării armelor nucleare europene.
  • Exercițiile vor începe luni (17 octombrie), ca parte a exercițiului nuclear anual numit Steadfast Noon și se vor încheia pe 30 octombrie.
  • În cadrul acestui exercițiu intens, până la 60 de aeronave vor antrena zboruri deasupra Belgiei, a Mării Nordului și a Marii Britanii.

NATO va lansa săptămâna viitoare exerciții militare care vor implica exersarea utilizării armelor nucleare europene. Exercițiile vor începe luni (17 octombrie), ca parte a exercițiului nuclear anual numit Steadfast Noon și se vor încheia pe 30 octombrie.

În cadrul acestui exercițiu intens, până la 60 de aeronave vor antrena zboruri deasupra Belgiei, a Mării Nordului și a Marii Britanii. S-a dezvăluit că printre avioanele implicate se vor număra avioane de luptă de înaltă tehnologie și bombardiere americane cu rază lungă de acțiune B-52.

În ciuda tensiunilor recente, exercițiul de rutină nu este „legat de evenimentele mondiale actuale”, potrivit NATO. Aceasta vine după ce Vladimir Putin a amenințat că ciocnirile directe cu țara sa ar duce la o catastrofă globală”.

Alianța a emis o declarație online care a confirmat că exercițiile nu vor implica arme reale, relatează Daily Mail. Purtătorul de cuvânt Oana Lungescu a declarat că practica are ca scop să se asigure că descurajarea nucleară a NATO rămâne sigură, securizată și eficientă”.

S-a raportat că exercițiile vor avea loc în Belgia și vor implica 14 țări. Putin a declarat că recenta mobilizare militară pe care a emis-o este pe cale să se încheie. El a adăugat că nu are intenția de a mai urma conscripții suplimentare.

Liderul a vorbit la Astana, în urma unei reuniuni a Summitului Comunității Statelor Independente (CSI) și a stat de vorbă cu liderii statelor ex-sovietice. El a declarat reporterilor: „Introducerea de trupe într-o confruntare directă cu armata rusă este un pas foarte periculos care ar putea duce la o catastrofă globală. Sper că cei care vorbesc despre acest lucru au suficient bun simț pentru a nu face astfel de pași”.

El a adăugat: Nu este nevoie acum de lovituri masive. Există alte sarcini. Deocamdată. Și apoi va fi clar. Noi nu ne propunem sarcina de a distruge Ucraina. Nu, bineînțeles că nu”.

The post NATO începe exerciții cu arme nucleare deasupra Marii Britanii, după un avertisment de  „catastrofă globală” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28499 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code