NASA vinde particulele de praf colectate de Neil Armstrong de pe Lună

  • Particule de praf de pe Lună au fost colectate de Neil Armstrong, în 1969, dar sacul în care acestea se aflau fusese pierdut.
  • Compania de licitații estimează că particulele valorează între 800 mii și 1,2 mil. $.
  • Licitația particulelor de praf de pe Lună va avea loc luna aceasta.

Nasa vinde praful de pe Lună. Este un eșantion de colecție, colectat în 1969 de Neil Armstrong, în timpul misiunii Appolo 11, potrivit unui reprezentant al casei de licitații. Sunt cinci piese metalice care au deasupra particule de praf de pe Lună .

Acestea vor fi vândute la licitație, la jumătatea lunii acesteia, iar specialiștii casei de licitații estimează că ar valora peste 1 milion de dolari. Fotograful geolog Peter Elgar a surprins în imagini particulele aduse de Armstron, pe Pământ. Uite ce povestea în 2019!

Ca fotograf geolog, mi s-a cerut să fotografiez. Și ce-am făcut? Nu mai văzusem praf de pe Lună. Arăta ca niște granule pentru mine. La acel moment, aveam un microscop cu proiectare Vickers imens, cât o masă”, a spus Peter Elgar.

Particulele de praf de pe Lună au o istorie controversată

Pentru pasionați, particulele sunt și mai valoroase acum, pentru că au o istorie controversată. Au ajuns în posesia Nasa după ce, inițial, Agenția pierduse sacul cu praf de pe Lună adus de Armstrong. L-a recuperat în 2015 printr-o întâmplare. Mai precis, particulele au fost cumpărate la licitație, în 2015, de o americancă, după ce directorul muzeului care le avea în custodie a fost arestat pentru fraudă.

Eșantionul de praf de pe Lună a fost scos la vânzare împreună cu bunurile confiscate și a fost vândut pentru nici 1.000 dolari. Noul proprietar a cerut ajutorul Nasa pentru confirmarea provenienței, însă Agenția Spațială a refuzat să le returneze.

The post NASA vinde particulele de praf colectate de Neil Armstrong de pe Lună appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code