NASA își trimite cea mai puternică rachetă pe Lună

rachetă NASArachetă NASA

  • Cea mai puternică rachetă spațială care a părăsit vreodată Pământul va face un salt de 50 de ani în ceruri atunci când va decola luni de pe o rampă de lansare din Florida.
  • Este unul dintre ultimii pași de testare cruciali înainte ca omenirea să se întoarcă pe Lună pentru prima dată din 1972, potrivit ziarului The Guardian.
  • Artemis 1, care include Orion, o capsulă de explorare a spațiului cosmic cu șase locuri, înaltă de 98 de metri și cântărind 2.600 de tone, va decola de la complexul de lansare de la Cape Canaveral, care a găzduit misiunile lunare Apollo în urmă cu jumătate de secol.

Cea mai puternică rachetă spațială care a părăsit vreodată Pământul va face un salt de 50 de ani în ceruri atunci când va decola luni de pe o rampă de lansare din Florida.

Este unul dintre ultimii pași de testare cruciali înainte ca omenirea să se întoarcă pe Lună pentru prima dată din 1972, potrivit ziarului The Guardian.

Artemis 1, care include Orion, o capsulă de explorare a spațiului cosmic cu șase locuri, înaltă de 98 de metri și cântărind 2.600 de tone, va decola de la complexul de lansare de la Cape Canaveral, care a găzduit misiunile lunare Apollo în urmă cu jumătate de secol.

Pe lângă spectacolul grandios, care se așteaptă să atragă sute de mii de spectatori pe coasta spațială a Floridei, NASA este nerăbdătoare să prezinte progresele înregistrate în eforturile sale de a trimite astronauți înapoi pe Lună.

Zborul de testare planificat pentru luni, care are o fereastră de lansare de două ore, va dura 42 de zile, înconjurând Luna și zburând de două ori extrem de aproape de ea.

Nu va exista un echipaj Orion, manechine speciale vor fi plasate în costume spațiale, permițând NASA să evalueze modul în care noua generație de costume spațiale reacționează la radiații. De asemenea, a fost amplasată o jucărie de pluș Snoopy, care va pluti în jurul capsulei ca indicator al gravitației zero.

Un al doilea zbor de testare intermediar, Artemis II, este planificat pentru luna mai 2024 și va transporta un echipaj de patru persoane pe Lună și înapoi, fără a ateriza pe ea. Aceasta va fi prima dată de la Apollo 17, în decembrie 1972.

The post NASA își trimite cea mai puternică rachetă pe Lună appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28499 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code