Moscova revoltată de faptul că nu a fost invitată la înmormântarea Reginei Elisabeta: „Este imoral că Rusia a fost exclusă”

  • Cu Joe Biden şi mulţi şefi de stat ajunşi deja în capitala britanică, dezamăgirea creşte de la Moscova faţă de excluderea Rusiei de la evenimentul secolului, un mare summit global de dimensiuni fără precedent.
  • În timp ce preşedintele american Joe Biden împreună cu Prima Doamnă, Jill, au aterizat la Stanstead, Londra, în noaptea înmormântării de stat a Reginei de mâine, cu mulţi membri regali şi şefi de stat care sosesc deja în capitala britanică, dezamăgirea creşte de la Moscova excluderea Rusiei de la evenimentul secolului. Un mare summit global de dimensiuni fără precedent.
  • Moscova condamnă „încercarea Marii Britanii de a folosi tragedia naţională”.

Cu Joe Biden şi mulţi şefi de stat ajunşi deja în capitala britanică, dezamăgirea creşte de la Moscova faţă de excluderea Rusiei de la evenimentul secolului, un mare summit global de dimensiuni fără precedent.

În timp ce preşedintele american Joe Biden împreună cu Prima Doamnă, Jill, au aterizat la Stanstead, Londra, în noaptea înmormântării de stat a Reginei de mâine, cu mulţi membri regali şi şefi de stat care sosesc deja în capitala britanică, dezamăgirea creşte de la Moscova excluderea Rusiei de la evenimentul secolului. Un mare summit global de dimensiuni fără precedent.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, citată de BBC, a condamnat alegerea britanică de a nu-l invita pe preşedintele rus Vladimir Putin la ceremonia de la Londra. „Este imoral că Rusia a fost exclusă”. O ceremonie la care este aşteptată să participe Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

Moscova condamnă „încercarea Marii Britanii de a folosi tragedia naţională”.

Prin urmare, nu vor fi mâine, la Londra, Putin, Lukaşenko (Belarus), Myanmar, Assad-ul sirian şi preşedinţii afgan şi iranian. În schimb, a venit o invitaţie pentru o reprezentantă nord-coreeană la înmormântare.

Nici măcar Donald Trump nu a fost invitat. Din motive de spaţiu, fiecare ţară are o invitaţie pentru şef de stat şi un însoţitor, adesea Prima Doamnă sau personalităţi marcante. Dar lui Trump i-a fost adresată o invitaţie pentru slujba memorială a Reginei din Washington.

The post Moscova revoltată de faptul că nu a fost invitată la înmormântarea Reginei Elisabeta: „Este imoral că Rusia a fost exclusă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code