Monetăria Regală Britanică lansează o monedă cu trenul Hogwarts Express din „Harry Potter” 

  • Royal Mint a lansat o monedă de 50 de pence pe care apare trenul Hogwarts Express, ,,Harry Potter” .
  • Moneda de colecţie Hogwarts Express este ultima monedă de 50 de pence pe spatele căreia apare regina Elisabeta a II-a.
  • Moneda face parte dintr-o colecţie emisă pentru a celebra cea de-a 25-a aniversare a cărţii ,,Harry Potter şi piatra filosofală” .

Royal Mint a lansat o monedă de 50 de pence pe care apare trenul Hogwarts Express, ,,Harry Potter” creată de autoarea J.K. Rowling, scrie BBC.

Moneda de colecţie Hogwarts Express este, de asemenea, ultima monedă de 50 de pence pe reversul căreia apare portretul reginei Elisabeta a II-a.

Moneda face parte dintr-o colecţie emisă pentru a celebra cea de-a 25-a aniversare a cărţii ,,Harry Potter şi piatra filosofală” , primul volum al aventurilor cu succes fenomenal din lumea fantastică cu vrăjitori creată de autoarea J.K. Rowling, publicat în 1997 de Bloomsbury Publishing.

Seria include patru piese, printre care figurează un portret al celebrului vrăjitor cu ochelari Harry Potter, trenul Hogwarts Express, profesorul Albus Dumbledore şi şcoala de vrăjitorie Hogwarts.

Piesele din această colecţie includ, de asemenea, două monede cu portretul reginei Elisabeta a II-a şi alte două cu portretul oficial al regelui Charles al III-lea.

Lansată în 1997, seria de cărţi în şapte volume prezintă aventurile unui tânăr vrăjitor pe nume Harry Potter de la şcoala de vrăjitorie Hogwarts şi lupta lui împotriva lordului Voldemort, un vrăjitor întunecat aflat în căutarea nemuririi.

Vânzările cărţilor din această sagă se ridică la sute de milioane de dolari, în timp ce filmele realizate pe baza acestora, opt la număr, au generat venituri de miliarde de dolari. 

The post Monetăria Regală Britanică lansează o monedă cu trenul Hogwarts Express din „Harry Potter”  appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code