Flux Stiri

Ministrul Educaţiei, anunț despre organizarea cursurilor online. Ce trebuie să știe toți elevii și studenții

Luni e prima zi de școală din 2021. Elevii speră să revină în bănci pe 8 februarieLuni e prima zi de școală din 2021. Elevii speră să revină în bănci pe 8 februarie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că, potrivit ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, dacă normele de protecţie sanitară nu pot fi respectate, orele se fac online.

Sorin Cîmpeanu susţine că în prezent există posibilitatea organizării cursurilor online indiferent de numărul cazurilor de infectare.

„Ministerul Educaţiei a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii că indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situaţia în care, din motive obiective, normele de protecţie sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfăşoare online. Prin urmare, şi în acest moment EXISTĂ cadrul legal care permite şcolilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Prevederile cuprinse în art 3 alineatul (2), coroborat cu Art 6 alineatul (9) dispun acest lucru”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că deciziile prinvind organizarea activităţii didactice sunt luate la nivel naţional şi nu pot fi făcute consultări locale.

„În acelaşi timp, subliniem faptul că activitatea didactică se desfăşoară la nivelul naţional, iar reglementările privesc întregul sistem. Deciziile care privesc modul de desfăşurare a activităţii sunt luate de autorităţi, pe baza unor argumente tehnice şi nu că urmare a unui proces de consultare. Toate deciziile luate sunt în interesul elevilor şi pentru asigurarea dreptului la educaţie şi în acelaşi timp a dreptului la sănătate. Înţelegem îngrijorările manifestate în spaţiul public de Consiliul Naţional al Elevilor şi ii asigurăm de faptul că toate deciziile autorităţilor se iau în interesul şcolii şi al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către Ministrul sănătăţii (pentru dreptul la sănătate) şi Ministrul educaţiei (pentru dreptul la educaţie), în baza Hotărârii CNSU”, a precizat ministrul Educaţiei.

Declaraţia lui Sorin Cîmpeanu a apărut după ce mai multe asociaţii de elevi şi de părinţi au solicitat ca şcolile să se închidă în cazul în care incidenţă în localitate trece de 6 la mie. În viziunea celor care au redactat solicitările, închiderea şcolilor trebuie să se facă în urma consultărilor dintre conducerea şcolii şi reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor.

The post Ministrul Educaţiei, anunț despre organizarea cursurilor online. Ce trebuie să știe toți elevii și studenții appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu

Ultimele

Flash Stiri

Cel mai modern sistem anti-rachetă al Israelului. Este conceput să distrugă rachete balistice cu rază medie și lungă

Ministerul israelian al Apărării a anunţat marți, 18 ianuarie, că a finalizat un test de zbor planificat al sistemului antirachetă Arrow (Săgeata). Share this: (Visited 1 times, 1 visits today)

Ianis Hagi a dat gol în primul meci al anului. Glasgow Rangers, pas greșit în lupta pentru titlu VIDEO

Tinerii din Spania, momiți cu subvenţii pentru a se muta din casa părinţilor. Ce sumă vor primi în fiecare lună

Când s-ar putea ieftini gazele naturale. Predicțiile ministrului Energiei

Comentarii recente

Categorii