Ministrul britanic al Finanțelor demisionează, la doar două săptămâni de la preluarea mandatului

  • Demisie surpriză din guvernul britanic. Ministrul de finanțe, Kwasi Kwarteng, a demisionat în urmă cu puțin timp după o discuție cu premierul Liz Truss.
  • Kwarteng este al doilea cancelar britanic cu cel mai scurt mandat din istorie.
  • Cel mai scurt cancelar în funcție, Iain Macleod, a murit din cauza unui atac de cord la 30 de zile după ce a preluat funcția, în 1970.

Cancelarul Trezoreriei, Kwasi Kwarteng, a demisionat la scurt timp după o discuție cu premierul Liz Truss, relatează The Telegraph. El a fost numit în funcție pe 6 septembrie.

Kwarteng este al doilea cancelar britanic cu cel mai scurt mandat din istorie, potrivit The Guardian.

Cel mai scurt cancelar în funcție, Iain Macleod, a murit din cauza unui atac de cord la 30 de zile după ce a preluat funcția, în 1970.

Din 2019, Marea Britanie a avut patru miniștri de finanțe, printre care Nadhim Zahawi, care a avut al treilea cel mai scurt mandat, cu 63 de zile, în guvernul Boris Johnson, și Sajid Javid, care a avut 204 zile – al patrulea cel mai scurt mandat din istorie.

The post Ministrul britanic al Finanțelor demisionează, la doar două săptămâni de la preluarea mandatului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code