Meloni, primul discurs în Parlamentul italian după numirea sa în funcția de premier: Respinge fascismul şi îmbrăţişează UE

Giorgia Meloni, primul discurs în Parlamentul Italiei în calitate de premier: Respinge fascismul şi îmbrăţişează UEGiorgia Meloni, primul discurs în Parlamentul Italiei în calitate de premier: Respinge fascismul şi îmbrăţişează UE

  • Noul lider al Italiei, Giorgia Meloni, şi-a folosit discursul inaugural în parlament pentru a denunţa fascismul şi pentru a-i asigura pe aliaţi de angajamentul Italiei faţă de Uniunea Europeană.
  • Meloni a fost învestită sâmbătă în funcţia de prim-ministru al Italiei, după ce o coaliţie de dreapta condusă de partidul ei, Fraţii Italiei(FdI), a obţinut 44% din voturi la alegerile de luna trecută.
  • Meloni a fost presată în timpul campaniei electorale să se distanţeze de originile partidului său, care provine dintr-un grup format de foşti fascişti după război.

Noul lider al Italiei, Giorgia Meloni, şi-a folosit discursul inaugural în parlament pentru a denunţa fascismul şi pentru a-i asigura pe aliaţi de angajamentul Italiei faţă de Uniunea Europeană.

Meloni a fost învestită sâmbătă în funcţia de prim-ministru al Italiei, după ce o coaliţie de dreapta condusă de partidul ei, Fraţii Italiei(FdI), a obţinut 44% din voturi la alegerile de luna trecută.

Meloni a fost presată în timpul campaniei electorale să se distanţeze de originile partidului său, care provine dintr-un grup format de foşti fascişti după război.

Marţi, ea a emis cea mai fermă condamnare a fascismului de până acum, spunând că legile rasiale ale lui Mussolini din 1938, care au dus la deportarea a mii de evrei în lagăre de concentrare, au fost „cel mai rău moment din istoria Italiei” .

Italia face parte din Occident

Ea a declarat că „nu am simpatizat niciodată cu regimurile antidemocratice, inclusiv cu fascismul” şi că va lupta împotriva „oricărui tip de rasism, antisemitism şi discriminare” .

Meloni a folosit discursul pentru a expune viziunea sa asupra relaţiei Italiei cu Europa, promiţând aliaţilor că guvernul său va rămâne în cadrul instituţiilor europene, potrivit POLITICO.

Coaliţia sa de dreapta nu doreşte „să încetinească sau să saboteze integrarea europeană, ci să o orienteze pentru a fi mai eficientă în răspunsul său la crize … şi pentru a fi mai aproape de oameni şi de întreprinderi” , a declarat Meloni.

Dar ea a avertizat că Europa nu ar trebui să fie „un club de elită cu membri din prima sau a doua divizie … sau o companie controlată de un consiliu de administraţie care trebuie să ţină cărţile în ordine” , adăugând: „Cei care ridică întrebări nu sunt duşmani sau eretici, ci pragmatici care nu se tem să spună când ceva nu funcţionează” , a spus ea.

Meloni vrea o colaborare cu Europa

Meloni a declarat că doreşte să colaboreze cu Europa pentru a adapta planul de redresare economică post-pandemic al Italiei, în valoare de 200 de miliarde de euro, pentru a reflecta circumstanţele schimbate ale unei crize energetice şi ale creşterii costurilor materiilor prime.

Ea a lăsat să se înţeleagă că Italia ar putea face presiuni pentru compensaţii sau pentru o datorie comună europeană pentru a compensa costul ajutorului pentru energie, aşa cum au propus aliaţii săi din Ligă, spunând: „Costul crizei internaţionale ar trebui să fie împărţit în mod echitabil” .

Ajutarea familiilor şi a întreprinderilor cu costul ridicat al energiei a reprezentat un angajament financiar masiv şi ar întârzia alte măsuri pe care guvernul a dorit să le introducă, a avertizat ea.

Dar ea a promis că povara grea a costurilor mai mari ale energiei nu va modifica poziţia Italiei ca „partener loial al NATO şi al Ucrainei” .

„Cei care cred că este posibil să trocăm libertatea Ucrainei pentru liniştea noastră se înşeală. A ceda şantajului lui Putin privind energia … ar deschide calea pentru un şantaj suplimentar şi pentru preţuri şi mai mari la energie” , a declarat ea.

The post Meloni, primul discurs în Parlamentul italian după numirea sa în funcția de premier: Respinge fascismul şi îmbrăţişează UE appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code