Marea Britanie modifică nivelul de alertă teroristă, după atacul din Liverpool

Marea Britanie a modificat, luni, nivelul de alertă teroristă, de la "substanţial" la "sever", ceea ce presupune că un atentat este "foarte probabil".Marea Britanie a modificat, luni, nivelul de alertă teroristă, de la "substanţial" la "sever", ceea ce presupune că un atentat este "foarte probabil".

  • Marea Britanie a modificat, luni, nivelul de alertă teroristă, de la „substanţial” la „sever”, ceea ce presupune că un atentat este „foarte probabil”.
  • Decizia a fost luată după explozia unei mașini din oraşul Liverpool.

Decizia de creştere a gradului de alertă teroristă a fost luată de Centrul comun pentru evaluarea riscurilor teroriste (JTAC), după două incidente produse în ultima lună. Duminică, în faţa unui spital din Liverpool a avut loc un incident de tip terorist. O explozie s-a produs la bordul unui taxi. Presupusul autor al atacului a murit în explozie, iar şoferul taxiului a fost rănit, informează Sky News.

În urmă cu o lună, deputatul conservator sir David Amess a fost înjunghiat mortal în circumscripţia sa electorală, în Essex, incidentul fiind considerat tot act terorist.

„Premierul a coordonat în această după-amiază o reuniune de tip COBRA, la care am participat şi eu. Incidentul de la Liverpool a fost declarat act terorist. În al doilea rând, Centrul pentru evaluarea riscurilor teroriste a crescut nivelul de alertă teroristă de la «substanţial» la «sever»”, a declarat Priti Patel, ministrul britanic de Interne.

The post Marea Britanie modifică nivelul de alertă teroristă, după atacul din Liverpool appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code