Manifestație împotriva rasismului la Rostock, pentru comemorarea violențelor rasiste de acum 30 de ani

  • La treizeci de ani de când o mulțime rasistă a atacat migranți și solicitanți de azil în orașul din nord-estul Germaniei, oamenii s-au adunat pentru a-și arăta opoziția față de rasism.
  • Imam-Jonas Dogesch, purtătorul de cuvânt al organizatorilor, a lansat un apel la schimbare, afirmând că legile mai stricte privind azilul au abolit de fapt dreptul la azil.
  • Mii de persoane erau aşteptate pentru a participa la manifestaţii la apelul unei alianţe de asociaţii.

Aproximativ 3.600 de persoane s-au adunat sâmbătă pentru o manifestaţie împotriva rasismului în oraşul Rostock, situat în nordul Germaniei, a indicat poliţia, potrivit presei germane, comemorând violenţele rasiste de acum 30 de ani.

Imam-Jonas Dogesch, purtătorul de cuvânt al organizatorilor, a lansat un apel la schimbare, afirmând că legile mai stricte privind azilul au abolit de fapt dreptul la azil. Refugiaţii sunt în continuare excluşi de la participare la viaţa societăţii, a declarat el.

Există pericolul ca, cu ocazia unei date, oamenii să ţină discursuri, să depună flori, iar apoi să se întoarcă acasă şi să uite de problemă, a spus el.

Rostock își amintește

Mii de persoane erau aşteptate pentru a participa la manifestaţii la apelul unei alianţe de asociaţii. O defilare era prevăzută în cursul zilei.

În august 1992, rezidenţi şi neonazişti au atacat un centru de primire a solicitanţilor de azil din oraş şi un cămin al lucrătorilor vietnamezi, incendiindu-le în timp ce mii de spectatori priveau şi îi aplaudau. Incidentul a fost calificat drept cel mai grav atentat rasist care a avut loc în Germania după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Dw.com.

The post Manifestație împotriva rasismului la Rostock, pentru comemorarea violențelor rasiste de acum 30 de ani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28499 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code