Mallurile din București sting lumina de frica facturilor la energie

  • Mallurile vor renunța la o parte din decorațiunile de Crăciun.
  • Guvernul României vine cu noi măsuri pe energie în noiembrie.
  • Banca Mondială transmite că nu-și permit să ajute pe toată lumea.

La lumină se pot uita – la factură ba. Mall-urile au început să economisească și au și o strategie gata de pus în aplicare.

Un mall din sectorul 3 al Bucureștiului va opri aerul condiționat la sfârșitul zilei, iar chiriașii sunt încurajați să treacă la iluminatul cu LED.

Nici spiritul sărbătorilor de iarnă nu va mai fi ca înainte – vor fi reduse luminițele decorative de Crăciun, pentru a face economie.

Și guvernul Româniai vine cu măsuri noi pe energie. Până la finalul lui noiembrie pregateste o nouă ordonanță de urgență. „Guvernele spun că vom avea grijă de toată lumea, ceea ce nu ne permitem, e prea scump. Asta va duce datoria globală la niveluri record”. , amintește președintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Între timp, Banca Mondială a avertizat că guvernele nu pot ajuta pe toată lumea cu plata facturilor tot mai mari la energie – se termină banii. Asta va duce datoria planetei la nivel record.

Schemele de sprijin COVID au fost aplicate prost, iar din cauza asta vor trece zeci de ani pana cand datoria va fi achitată. Nu putem repeta greșeala, spune președintele Băncii Mondiale.

Tot pe energie a venit un ordin de la UE: Începând din 2028, clădirile noi deținute de autoritățile publice – să fie clădiri cu emisii zero. Iar din 2030, toate clădirile noi construite trebuie să respecte regula.

Și Republica Moldova e lovită puternic de criză. Trece prin cea mai mare criză energetică din 1991 încoace, așa că urmează să deconecteze oraşe sau sate total de la energia electrică, spune vice-premierul Moldovei.

Guvernul de la Chișinău ia acțiune – toate ședințele se țin cu lumina stinsă!

The post Mallurile din București sting lumina de frica facturilor la energie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code