Maia Sandu recunoaşte că Republica Moldova este dependentă de gazul rusesc

Maia SanduMaia Sandu

  • Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, recunoaşte că țara pe care o conduce este dependentă de gazul rusesc.
  • Zilnic, Moldova achită în jur de 3-4 milioane de dolari pentru gazele cumpărate din Rusia.
  • Maia Sandu a anunțat ieri zi de doliu național în Republica Moldova după Masacrul de la Bucha.

Republica Moldova nu poate renunţa în prezent la achiziţia de gaze din Federaţia Rusă, a anunțat, luni, preşedintele Maia Sandu. Ea spune Republica Moldova găzduieşte 100.000 de refugiaţi ucraineni.

Cel mai important element – achiziţia de gaze. Aici este cel mai mare aspect economic, dacă vorbim de relaţiile economice cu Federaţia Rusă. Noi avem pentru moment un singur furnizor de gaze, guvernul caută alternative, pentru că nici pentru noi nu este bine să fim dependenţi 100% de un singur furnizor. Situaţia pe piaţa gazelor este dificilă, (…) dar astăzi nu putem să renunţăm la achiziţia de gaze din Federaţia Rusă. Nu suntem singura ţară care nu renunţă”, a declarat, luni, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ea precizează că Republica Moldova plăteşte zilnic 3-4 milioane de dolari pentru gazele cumpărate din Federaţia Rusă. De asemenea, ea s-a referit şi la situaţia refugiaţilor ucraineni.

Republica Moldova găzduieşte 100.000 de refugiaţi, ceea ce înseamnă 4% din populaţie. Dacă e mult sau puţin, fiecare îşi trage propria concluzie”, adaugă Maia Sandu.

Potrivit acesteia, în contul deschis de Ministerul de Finanţe de la Chişinău au fost donaţi, inclusiv de guvernele Elveţiei şi Lituaniei, circa 60 de milioane de lei moldoveneşti.

„Dacă din ţara noastră nu s-ar fi furat miliarde de lei în trecut, inclusiv de unii politicieni, atunci evident că resursele ar fi fost mai mari şi am fi putut ajuta mai multă lume. Asta este realitatea şi vom încerca pe viitor să ajutăm oamenii ca să treacă mai uşor prin această criză economică”, conchide Sandu.

The post Maia Sandu recunoaşte că Republica Moldova este dependentă de gazul rusesc appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code