LIVE UPDATE. 217 zile de invazie. Autoritățile pro-ruse declară majorități uriașe la referendumuri, în timp ce națiunile occidentale descriu procesul drept o „farsă”

referendumreferendum

  • Potrivit comisiilor electorale din patru regiuni ocupate ale Ucrainei, referendumurile din ultimele patru zile au dat majorități uriașe în favoarea aderării la Federația Rusă, potrivit presei ruse de stat.
  • Referendumurile – convocate la scurt timp de autoritățile pro-ruse – au fost condamnate pe scară largă de guvernele occidentale ca fiind o „farsă”.
  • Oficialii ucraineni spun că prezența la vot a fost extrem de scăzută și au afirmat că au fost aduși oameni din Crimeea pentru a spori prezența la vot.

Potrivit comisiilor electorale din patru regiuni ocupate ale Ucrainei, referendumurile din ultimele patru zile au dat majorități uriașe în favoarea aderării la Federația Rusă, potrivit presei ruse de stat.

Referendumurile – convocate la scurt timp de autoritățile pro-ruse – au fost condamnate pe scară largă de guvernele occidentale ca fiind o farsă” și contrare dreptului internațional. Ele nu au fost observate de observatori independenți.

Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a declarat că aceste comisii au publicat rezultatele referendumurilor din republicile populare Luhansk și Donețk, precum și din regiunile Kherson și Zaporojie privind aderarea la Rusia. Aceasta nu a precizat dacă acestea sunt rezultatele finale.

RIA Novosti susține că Publicul s-a adresat autorităților din republicile populare Donețk și Luhansk, regiunile Zaporojie și Kherson cu propunerea de a organiza de urgență referendumuri”.

Nu există nici o dovadă în acest sens. Planurile de referendum au fost anunțate brusc în urmă cu o săptămână de către administrațiile locale susținute de Rusia și au fost imediat salutate la Moscova. Oficialii ucraineni spun că prezența la vot a fost extrem de scăzută și au afirmat că au fost aduși oameni din Crimeea pentru a spori prezența la vot.

The post LIVE UPDATE. 217 zile de invazie. Autoritățile pro-ruse declară majorități uriașe la referendumuri, în timp ce națiunile occidentale descriu procesul drept o „farsă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code