LIVE UPDATE. 213 zile de invazie. Portul Odesa a fost lovit de drone de fabricație iraniană, afirmă armata ucraineană

  • Armata ucraineană a declarat că dronele de atac de fabricație iraniană au fost folosite pentru a lovi portul Odesa, principala piață de desfacere pentru exportul de cereale ucrainene în cadrul unui acord încheiat în iulie.
  • Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene a declarat pe Telegram că Odesa a fost atacată de drone kamikaze de pe mare”.
  • Oficialii americani au declarat anterior că Rusia a cumpărat drone de fabricație iraniană.

Armata ucraineană a declarat că dronele de atac de fabricație iraniană au fost folosite pentru a lovi portul Odesa, principala piață de desfacere pentru exportul de cereale ucrainene în cadrul unui acord încheiat în iulie.

Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene a declarat pe Telegram că „Odesa a fost atacată de drone kamikaze de pe mare”. Oficialii americani au declarat anterior că Rusia a cumpărat drone de fabricație iraniană.

Potrivit armatei, „două drone au distrus clădirea administrativă din zona portuară, iar serviciile de salvare sting un incendiu”. Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare civile din regiunea Odesa, a confirmat că două dintre drone au lovit clădirea administrativă din apropierea portului, ucigând cel puțin o persoană.

Comandamentul operațional Sud a declarat că explozia a avariat mai multe clădiri din jur. O dronă Shahed-136 a fost doborâtă deasupra mării de către forțele de apărare aeriană, potrivit armatei.

Într-un al doilea atac de vineri, patru drone de fabricație iraniană care se apropiau de orașul Odesa au fost doborâte, a declarat Comandamentul Operațional Sud. De asemenea, armata a declarat că apărarea aeriană a doborât un avion de atac rusesc Su-25 în districtul Beryslav din regiunea Kherson.

The post LIVE UPDATE. 213 zile de invazie. Portul Odesa a fost lovit de drone de fabricație iraniană, afirmă armata ucraineană appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29840 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code