LIVE UPDATE. 197 de zile de invazie. Ambasadorul rus la UE susține că prezența Rusiei la centrala Zaporojie, este „cea mai bună garanție a siguranței acesteia”

  • Prezența trupelor rusești la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina este „cea mai bună garanție a siguranței și securității acesteia”, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Chizhov, pentru Christiane Amanpour de la CNN.
  • Pot să vă asigur că prezența forțelor militare specializate rusești pe amplasamentul centralei nucleare din Zaporojie este cea mai bună garanție a siguranței și securității acesteia”, a susținut Chizhov în interviu.
  • Diplomatul rus se referea la apelurile făcute marți de directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, care a cerut un scut, o bulă în jurul perimetrului instalației” ca zonă de siguranță pentru a preveni orice incident nuclear.

Prezența trupelor rusești la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina este „cea mai bună garanție a siguranței și securității acesteia”, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Chizhov, pentru Christiane Amanpour de la CNN.

Pot să vă asigur că prezența forțelor militare specializate rusești pe amplasamentul centralei nucleare din Zaporojie este cea mai bună garanție a siguranței și securității acesteia”, a susținut Chizhov în interviu.
Diplomatul rus se referea la apelurile făcute marți de directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, care a cerut un scut, o bulă în jurul perimetrului instalației” ca zonă de siguranță pentru a preveni orice incident nuclear.

Chizhov a declarat că responsabilitatea le revine ucrainenilor:

Ceea ce este necesar pentru ca centrala nucleară din Zaporojie să fie în siguranță este ca forțele ucrainene să înceteze să mai bombardeze zona și, de fapt, clădirile și alte elemente din incinta centralei nucleare. Iar acest lucru va asigura siguranța pentru această cea mai mare – nu doar din Ucraina, ci și cea mai mare din Europa – centrală nucleară.”

Atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc, în repetate rânduri, de bombardamente la și în jurul centralei controlate de Moscova. Chizhov a mai spus că împărtășește îngrijorările lui Grossi.

Important este ca partea ucraineană să înceteze să mai bombardeze situl și să renunțe la încercările de a-l lua cu forța, ceea ce a făcut în ultimele zile și săptămâni”, a declarat Chizhov.

The post LIVE UPDATE. 197 de zile de invazie. Ambasadorul rus la UE susține că prezența Rusiei la centrala Zaporojie, este „cea mai bună garanție a siguranței acesteia” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code