LIVE UPDATE. 113 de zile de la invazia Ucrainei. Zelenski a acceptat invitaţiile la summiturile G7 şi NATO

Zelenski,Zelenski,

  • Luptele aprige continuă pentru regiunea Luhansk, ocupanții încercând să atace simultan în nouă direcții. Zaluzhny a declarat că Severodonetsk este un punct cheie în sistemul operațional de apărare al regiunii Luhansk.
  • Ocupanții folosesc aviația, lansatoare de rachete multiple și artileria pentru a alunga trupele ucrainene.
  • Ucraina va primi MRLS-uri americane până la sfârșitul lunii iunie, a declarat generalul Mark Milley, șeful Statului Major interarme al SUA, în cadrul unui briefing la sediul NATO din Bruxelles.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a scris pe Twitter că a „acceptat cu recunoştinţă invitaţia” cancelarului german Olaf Scholz, care îi va găzdui pe liderii G7 la castelul Elmau din Bavaria în perioada 26-28 iunie, precum şi invitaţia secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la summitul care va avea loc în capitala Spaniei în perioada 29 iunie – 30 iunie.

Şeful statului ucrainean nu a precizat dacă va participa personal la aceste reuniuni la nivel înalt sau se va adresa participanţilor prin videoconferinţă, aşa cum a mai procedat anterior, scrie Agerpres.


Luptele aprige continuă pentru regiunea Luhansk, ocupanții încercând să atace simultan în nouă direcții. Zaluzhny a declarat că Severodonetsk este un punct cheie în sistemul operațional de apărare al regiunii Luhansk.

Ocupanții folosesc aviația, lansatoare de rachete multiple și artileria pentru a alunga trupele ucrainene.


Ucraina va primi MRLS-uri americane până la sfârșitul lunii iunie, a declarat generalul Mark Milley, șeful Statului Major interarme al SUA, în cadrul unui briefing la sediul NATO din Bruxelles

Până la sfârșitul lunii vom preda sistemele HIMARS, muniția și echipajul instruit pentru utilizarea operațională în apărarea Ucrainei”, a declarat generalul.

De asemenea, Milley a adăugat că, până în prezent, SUA au oferit instruire pentru 420 de ucraineni pe obuziere M777, 300 de ucraineni pe obuziere autopropulsate M109, 129 de ucraineni pe transportoare blindate de trupe M113, alți 100 pe drone și 60 pe HIMARS.

The post LIVE UPDATE. 113 de zile de la invazia Ucrainei. Zelenski a acceptat invitaţiile la summiturile G7 şi NATO appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code