Lituania anunță că sancțiunile privind tranzitul de mărfuri către Kaliningrad intră în vigoare de astăzi

  • Autoritățile lituaniene au anunțat că, începând de astăzi, va intra în vigoare o interdicție privind tranzitul pe teritoriul lor al mărfurilor către enclava rusă Kaliningrad care fac obiectul sancțiunilor UE.
  • Lista de sancțiuni a UE include, în special, cărbune, metale, materiale de construcții și tehnologie avansată.
  • Așezat între Polonia și Lituania, membre ale UE și NATO, Kaliningrad primește provizii din Rusia prin intermediul căilor ferate și al conductelor de gaz care trec prin Lituania.

Autoritățile lituaniene au anunțat că, începând de sâmbătă, va intra în vigoare o interdicție privind tranzitul pe teritoriul lor al mărfurilor către enclava rusă Kaliningrad care fac obiectul sancțiunilor UE.

Lista de sancțiuni a UE include, în special, cărbune, metale, materiale de construcții și tehnologie avansată, iar guvernatorul regiunii Anton Alikhanov a declarat că interdicția va acoperi aproximativ 50% din produsele pe care Kaliningrad le importă.

Intrarea sa imediată în vigoare a fost confirmată de ramura de transport de marfă a serviciului feroviar de stat din Lituania într-o scrisoare adresată clienților, ca urmare a unei „clarificări” din partea Comisiei Europene cu privire la mecanismul de aplicare a sancțiunilor.

Un purtător de cuvânt al serviciului a confirmat conținutul scrisorii, dar a refuzat să facă alte comentarii. Ministerul de Externe nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Așezat între Polonia și Lituania, membre ale UE și NATO, Kaliningrad primește provizii din Rusia prin intermediul căilor ferate și al conductelor de gaz care trec prin Lituania.

Sediu al cartierului general al flotei rusești din Marea Baltică, enclava a fost capturată de la Germania nazistă de către Armata Roșie în aprilie 1945 și cedată Uniunii Sovietice după cel de-al Doilea Război Mondial.

The post Lituania anunță că sancțiunile privind tranzitul de mărfuri către Kaliningrad intră în vigoare de astăzi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code