Lege nouă în Parlament: firmele sunt încurajate să ofere salariaţilor abonamente pentru sport

Sălile de sport prezintă un risc scăzut de infectare cu coronavirus, spun experțiiSălile de sport prezintă un risc scăzut de infectare cu coronavirus, spun experții

  • Firmele sunt încurajate să le ofere salariaţilor abonamente pentru sport, potrivit unei legi adoptate în Parlament.
  • Legea le permite angajatorilor să îşi deducă aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an/angajat.
  • De această facilitate fiscală vor beneficia atât salariaţii, cât şi cei care au venituri din activităţi independente.

Firmele sunt încurajate să le ofere salariaţilor abonamente pentru sport, potrivit unei legi adoptate în Parlament. Angajaţii vor putea beneficia de abonamente pentru sport, dar şi programe de recuperare medicală din partea firmelor unde lucrează. Asta potrivit unei legi adoptate săptămâna aceasta. Legea le permite angajatorilor să îşi deducă aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an/angajat.

„Legea adoptată de Parlament, pe care am co-iniţiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III şi pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport şi alte facilităţi sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport şi mişcare, să aibă un stil de viaţă mai sănătos”, a declarat Claudiu Năsui, deputat USR.

Potrivit iniţiatorilor „legea completează Codul fiscal în sensul introducerii în categoria cheltuielilor deductibile a contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scopul de întreţinere, profilactic sau terapeutic.” De această facilitate fiscală vor beneficia atât salariaţii, cât şi cei care au venituri din activităţi independente.

The post Lege nouă în Parlament: firmele sunt încurajate să ofere salariaţilor abonamente pentru sport appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code