Kremlinul recunoaște „greșeli” în mobilizarea rezerviștilor, criticată chiar și în Rusia

  • Administraţia Vladimir Putin a admis, luni, că au fost constatate ,,erori” în aplicarea decretului prezidenţial de mobilizare militară.
  • Administraţia de la Moscova a anunţat iniţial că decretul privind mobilizarea a aproximativ 300.000 de rezervişti vizează doar persoane cu experienţă militară.
  • Mii de cetăţeni ruşi încearcă să părăsească ţara pe la frontierele cu Finlanda, Georgia, Kazahstan şi Mongolia.

Administraţia Vladimir Putin a admis, luni, că au fost constatate ,,erori” în aplicarea decretului prezidenţial de mobilizare militară, pe fondul protestelor şi al tentativelor multor cetăţeni de a părăsi Rusia.

,,Există cazuri în care decretul de mobilizare a fost încălcat. Erorile vor fi corectate” , a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Administraţia de la Moscova a anunţat iniţial că decretul privind mobilizarea a aproximativ 300.000 de rezervişti vizează doar persoane cu experienţă militară. Dar au fost semnalate numeroase cazuri în care au fost convocaţi vârstnici, bolnavi şi studenţi.

Mii de persoane au fost reţinute în cursul protestelor faţă de mobilizarea rezerviştilor. De asemenea, mii de cetăţeni ruşi încearcă să părăsească ţara pe la frontierele cu Finlanda, Georgia, Kazahstan şi Mongolia.

Dmitri Peskov a subliniat că, în pofida situaţiei, Rusia nu intenţionează să închidă frontierele.

Conform unor surse citate de postul de televiziune Sky News, numeroşi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au fost întorşi de autorităţile vamale ruse de la frontiera dintre Rusia şi Kazahstan.

Moscova se pregăteşte să anexeze regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, unde sunt în curs referendumuri pe tema posibilităţii unirii cu Rusia.

The post Kremlinul recunoaște „greșeli” în mobilizarea rezerviștilor, criticată chiar și în Rusia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code