Jurnalista Marina Ovsyannikova a fugit din Rusia după ce l-a numit pe Putin criminal şi pe soldaţii săi fascişti

Jurnalista Marina Ovsyannikova a fugit din Rusia după ce l-a numit pe Putin criminal şi pe soldaţii săi fasciştiJurnalista Marina Ovsyannikova a fugit din Rusia după ce l-a numit pe Putin criminal şi pe soldaţii săi fascişti

  • Fosta jurnalistă a televiziunii ruse de stat, Marina Ovsiannikova, acuzată că a răspândit ştiri false” despre războiul din Ucraina, a părăsit ţara după ce a scăpat de arestul la domiciliu.
  • Ovsyannikova se află în prezent sub protecţia unui stat european”, a declarat avocatul Dmitri Zakhvatov, refuzând să dea detalii.
  • Femeia de 44 de ani a fost condamnată la două luni de arest la domiciliu în luna august, din cauza unui protest din iulie.

Fosta jurnalistă a televiziunii ruse de stat, Marina Ovsiannikova, acuzată că a răspândit ştiri false” despre războiul din Ucraina, a părăsit ţara după ce a scăpat de arestul la domiciliu, a declarat luni avocatul ei.

Ovsyannikova se află în prezent sub protecţia unui stat european”, a declarat avocatul Dmitri Zakhvatov, refuzând să dea detalii, deoarece s-ar putea dovedi a fi o problemă” pentru ea.

Ovsyannikova a captat atenţia lumii în martie, când a dat buzna în studio în timpul unei emisiuni TV în direct cu o pancartă pe care scria Opriţi războiul” şi Vă mint”. Kremlinul a denunţat protestul ei drept huliganism”.

Femeia de 44 de ani a fost condamnată la două luni de arest la domiciliu în luna august, din cauza unui protest din iulie, când a stat pe malul unui râu, vizavi de Kremlin, şi a afişat un poster în care îl numea pe preşedintele Vladimir Putin un criminal şi pe soldaţii săi fascişti.

Înfruntând o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare sub acuzaţia de răspândire de ştiri false despre armata rusă, Ovsyannikova a declarat într-o postare online din 5 octombrie că a fugit de arestul la domiciliu pentru că nu avea niciun caz de rezolvat. De atunci, nu se ştie unde se află.

Zakhvatov a declarat că fiica lui Ovsyannikova a părăsit ţara împreună cu ea, în timp ce fiul ei a rămas în Rusia. El a refuzat să spună unde se află aceasta, dar a declarat pentru Reuters: În curând totul va fi făcut public. Avem nevoie de câteva săptămâni”.

Rusia a adoptat noi legi împotriva discreditării sau distribuirii de informaţii false în mod deliberat” despre forţele armate pe 4 martie, la opt zile după invadarea Ucrainei.

The post Jurnalista Marina Ovsyannikova a fugit din Rusia după ce l-a numit pe Putin criminal şi pe soldaţii săi fascişti appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28456 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code