Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea în România

  • Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.
  • În cursul săptămânii trecute, Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână, în arest preventiv, în Bulgaria până se va lua o decizie în procesul privind extrădarea.
  • Aceasta a încercat, atunci, să îi convingă pe magistrații bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă și a închiriat o locuință în Bulgaria.

Elena Udrea va fi predată autorităților din România, au decis, marți, judecătorii din Bulgaria. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Judecătorii din Bulgaria au decis, marți, că Elena Udrea poate fi extrădată.

Fostul ministru român poate ataca decizia în termen de cinci zile, iar contestația se va judeaca la Curtea de Apel din Sofia.

În cursul săptămânii trecute, Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână, în arest preventiv, în Bulgaria până se va lua o decizie în procesul privind extrădarea.

Fostul ministru a încercat, atunci, să îi convingă pe magistrații bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă și a închiriat o locuință în Bulgaria.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare, cu executare, în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar.

The post Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea în România appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code