Flux Stiri

Joe Biden nu plănuiește să discute curând cu Putin: „Acum, nu este momentul”

jor bidenjor biden

  • Președintele american Joe Biden nu plănuiește să discute curând cu omologul său rus, Vladimir Putin, deoarece nu ar fi momentul.
  • Biden: „Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei va ajunge să coste Rusia scump din punct de vedere economic şi strategic.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, nu intenţionează să aibă în curând vreo întrevedere sau conversaţie cu omologul său rus, Vladimir Putin, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, subliniind, potrivit CNN, că, „acum, nu este momentul”.

Nu planificăm vreo întâlnire între ei, vreun contact sau conversaţie telefonică. Preşedintele a fost foarte, foarte clar în această privinţă. Dar avem discuţii la nivel intern şi analizăm o serie de factori”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Întrebată dacă există vreo posibilitate ca preşedintele Biden să discute cu Putin, chiar dacă trupele ruse vor rămâne în Ucraina, Psaki a explicat: „Nu pot face o evaluare asupra acestei situaţii. În acest moment, trupele ruse invadează un stat suveran şi continuă zilnic escaladarea crizei. Nu intenţionăm niciodată să excludem posibilitatea diplomaţiei, dar, acum, nu este momentul”.

Săptămâna trecută, imediat după ce Rusia a atacat Ucraina, preşedintele Joseph Biden a declarat că nu intenţionează să mai discute curând cu Vladimir Putin.

Nu am planuri de a mai vorbi cu el. Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei va ajunge să coste Rusia scump din punct de vedere economic şi strategic. Putin va fi izolat pe scena internaţională. Opţiunea lui Putin de a lansa un război total nejustificat asupra Ucrainei va lăsa Rusia mai slăbită, iar restul lumii va fi mai puternică„, a avertizat liderul SUA.

The post Joe Biden nu plănuiește să discute curând cu Putin: „Acum, nu este momentul” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code