Japonia va face demersuri pentru un loc pentru Africa în Consiliul de Securitate al ONU

  • Kishida a promis că va ,,repara o nedreptate istorică” prin presiuni pentru obţinerea unui loc permanent pentru continentul african în Consiliul de Securitate al ONU.
  • Premierul japonez a participat la a opta Conferinţă Internaţională Tokyo pentru Dezvoltarea Africii prin videconferinţă, de la Tokyo, deoarece a fost testat pozitiv la coronavirus.
  • Japonia va finanţa ajutoare pentru instruirea poliţiştilor, pentru alegeri ,,echitabile şi transparente„, pentru controlul frontierelor şi pentru buna guvernare judiciară şi administrativă în Africa.

Premierul japonez Fumio Kishida a promis duminică, la summitul Japonia-Africa de la Tunis, că va ,,repara o nedreptate istorică” prin presiuni pentru obţinerea unui loc permanent pentru continentul african în Consiliul de Securitate al ONU, potrivit The Guardian.

Kishida a participat la a opta Conferinţă Internaţională Tokyo pentru Dezvoltarea Africii (TICAD) prin videconferinţă, de la Tokyo, deoarece a fost testat pozitiv la coronavirus.

El a declarat că Japonia intenţionează ,,să creeze un mediu în care poporul african să poată trăi în pace şi securitate, astfel încât continentul să se poată dezvolta„.

Anul viitor, când va deţine un loc în Consiliul de Securitate, Japonia îşi va întări parteneriatul cu Africa şi va cere o reformă a Organizaţiei Naţiuniloir Unite, a mai spus prim-ministrul nipon, anunţând ,,un moment al adevărului” pentru ONU.

Consiliul de Securitate are 15 membri, din care cinci permanenţi – SUA, Rusia, China, Franţa şi Regatul Unit. Zece locuri sunt ocupate prin rotaţie de alte state membre ale ONU.

Japonia va finanţa ajutoare pentru instruirea poliţiştilor, pentru alegeri ,,echitabile şi transparente„, pentru controlul frontierelor şi pentru buna guvernare judiciară şi administrativă în Africa şi va numi un ambasador în Cornul Africii, a mai spus Kishida.

Pentru regiunea Liptako-Gourma, care se întinde pe teritoriul republicilor Mali, Burkina Faso şi Niger, sunt prevăzute 8,3 milioane de dolari în vederea cooperării între populaţie şi autorităţile locale şi ameliorarea serviciilor administrative pentru cinci milioane de locuitori.

Premierul a mulţumit Uniunii Africane şi ECOWAS (Comunitatea Economică a Statelor din Vestul Africii) pentru medierea în prevenirea conflictelor.

The post Japonia va face demersuri pentru un loc pentru Africa în Consiliul de Securitate al ONU appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code