Israel a lansat un sistem de război electronic. Scorpius creează un câmp de protecție împotriva armelor inamice

  • „Scorpionul” israelian creează un câmp de protecție împotriva armelor inamice.
  • Scorpius are o sensibilitate a receptorului și o putere de transmisie fără precedent, ceea ce îi permite să detecteze și să abordeze simultan mai multe amenințări de diferite tipuri.
  • Familia Scorpius include cinci sisteme: Scorpius G (terestru), N (naval), SP (aerian – autoprotecție), SJ (aerian – bruiaj la distanță) și Scorpius T (antrenament).

Israel Aerospace Industries (IAI) a lansat o generație de noi sisteme de război electronic pentru a combate o serie de amenințări cu raze focalizate, inclusiv UAV-uri, nave, rachete și sisteme radar, informează The Jerusalem Post.

Israelul susține că a creat un sistem care generează un câmp de protecție împotriva armelor inamice în jurul unităților terestre, navale și aeriene. Nu este un câmp de forță de tip „Războiul Stelelor”, dar pretinde că are același efect, deoarece dezactivează amenințările înainte ca acestea să intre în sfera sa de protecție.

Familia de sisteme Scorpius scanează întreaga zonă înconjurătoare în căutarea de ținte și desfășoară fascicule cu focalizare îngustă pentru a interfera cu mai multe amenințări din spectrul electromagnetic. Sistemul perturbă în mod eficient funcționarea sistemelor electromagnetice, inclusiv a radarelor, a senzorilor electronici, a sistemelor de navigație și a dispozitivelor de transmisiune de date.

Scorpius are o sensibilitate a receptorului și o putere de transmisie fără precedent, ceea ce îi permite să detecteze și să abordeze simultan mai multe amenințări de diferite tipuri de la distanțe mult mai mari decât a fost capabil să o facă în trecut.

Familia Scorpius include cinci sisteme: Scorpius G (terestru), N (naval), SP (aerian – autoprotecție), SJ (aerian – bruiaj la distanță) și Scorpius T (antrenament).

„Câmpul de luptă modern depinde de domeniul electromagnetic pentru detecție, comunicații și navigație”, a declarat Adi Dulberg, director general al diviziei de informații a IAI. „Protejarea utilizării domeniului electromagnetic pentru forțele noastre, negând în același timp utilizarea acestuia de către inamic, a devenit esențială pentru succesul în luptă și pentru asigurarea superiorității forțelor noastre pe teren.

Noua tehnologie, dezvoltată de inginerii talentați de la IAI, înclină scara războiului electronic, oferind în premieră mondială capacități revoluționare de apărare electronică și de perturbare a sistemelor inamice,” a mai spus Adi Dulberg.

The post Israel a lansat un sistem de război electronic. Scorpius creează un câmp de protecție împotriva armelor inamice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code