Flux Stiri

INSP: Aproape 35% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, înregistrate la nevaccinaţi

  • Un raport INSP arată că aproximativ 35% dintre cazurile de Covid din ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate.
  • Conform INSP, 34,9% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi.
  • De la începutul pandemiei până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani.

Aproape 35% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate, se arată în raportarea săptămânală a Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

În săptămâna 13 – 19 iunie, 55,3% din cazurile înregistrate la nivel naţional au fost depistate în Bucureşti, Cluj, Braşov, Timiş şi Sibiu.

Conform INSP, 34,9% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 43% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză”, arată INSP.

De asemenea, 71,4 % din totalul deceselor au fost înregistrate în Vaslui, Bihor, Neamţ, Argeş şi Bacău, iar 92,8% dintre decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, 54,6% din decese au fost la bărbaţi, iar 93,6% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

The post INSP: Aproape 35% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, înregistrate la nevaccinaţi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code