India: Cinematograful revine în Kashmir după după zeci de ani

  • În oraşul indian Srinagar s-a deschis primul cinematograf după 23 de ani.
  • La sfârşitul anilor 90, sălile au fost închise din cauza extremiştilor religioşi şi a separatiştilor din regiune.
  • În trecut, Srinagar a avut mai multe săli de cinema, dar majoritatea au fost forţate să se închidă din cauza ameninţărilor venite din partea grupurilor religioase şi separatiste. Ultima sală de cinema a fost închisă în 1999.

În oraşul indian Srinagar s-a deschis primul cinematograf după 23 de ani. La sfârşitul anilor 90, sălile au fost închise din cauza extremiştilor religioşi şi a separatiştilor din regiune.

Un înalt oficial al guvernului indian a inaugurat marţi o sală de cinema cu mai multe ecrane în Srinagar, cel mai mare oraş din regiunea rebelă Kashmir. Unitatea va începe să difuzeze filme luna viitoare, la mai bine de două decenii după ce cinematografele au fost închise în oraş.

Guvernul s-a angajat să schimbe percepţiile despre Jammu şi Kashmir şi ştim că oamenii vor divertisment şi vor să vadă filme” , a declarat Manoj Sinha, cel mai înalt oficial din regiune, în timpul ceremoniei, potrivit Reuters.

Clădirea are 520 de locuri şi trei ecrane. Srinagar, capitala de vară a regiunii Jammu şi Kashmir, s-a aflat în fruntea unei insurecţii a militanţilor musulmani în 1989.

În trecut, Srinagar a avut mai multe săli de cinema, dar majoritatea au fost forţate să se închidă din cauza ameninţărilor venite din partea grupurilor religioase şi separatiste. Ultima sală de cinema a fost închisă în 1999.

Regiunea Kashmirului este una dintre cele mai militarizate din lume şi locul unde militanţii au purtat un război de zeci de ani împotriva regimului indian.

Guvernul lui Modi a încurajat companiile locale şi internaţionale să înfiinţeze afaceri în regiunea care a fost adusă sub conducerea federală directă în 2019.

Anul trecut, Dubai a semnat un acord pentru a investi în Jammu şi Kashmir, acesta fiind primul parteneriat încheiat de un guvern străin în regiune.

The post India: Cinematograful revine în Kashmir după după zeci de ani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code