Încă trei țări NU sunt invitate la funeraliile Reginei. Unele vor trimite doar ambasadori

Regina Elisabeta a II-aRegina Elisabeta a II-a

  • Alte trei țări au fost excluse de pe lista de invitații pentru funeraliile Reginei.
  • Marea Britanie invită un reprezentant al Coreei de Nord să participe luni la funeraliile reginei Elisabeta, dar Afganistanul, Siria și Venezuela nu vor primi invitații, a declarat miercuri o sursă din cadrul Ministerului de Externe.
  • Invitația pentru Coreea de Nord ar fi la nivel de ambasador, a precizat sursa citată.

Alte trei țări au fost excluse de pe lista de invitații pentru funeraliile Reginei. Marea Britanie invită un reprezentant al Coreei de Nord să participe luni la funeraliile reginei Elisabeta, dar Afganistanul, Siria și Venezuela nu vor primi invitații, a declarat miercuri o sursă din cadrul Ministerului de Externe.

Invitația pentru Coreea de Nord ar fi la nivel de ambasador, a precizat sursa citată. Anterior, surse de la Whitehall au declarat că Rusia, Belarus și Myanmar nu au fost, de asemenea, invitate.

Iranul, la fel ca și Coreea de Nord, va fi reprezentat doar la nivel de ambasadori. Marea Britanie nu a invitat reprezentanți ai celor trei națiuni la funeraliile de stat de luni, când suveranul va fi înmormântat alături de prințul Philip în capela St George.

Marea Britanie, împreună cu aliații săi occidentali, a încercat să izoleze Rusia și aliatul său Belarus pe scena mondială prin sancțiuni economice și alte măsuri ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina. Myanmar și armata sa au fost, de asemenea, subiectul sancțiunilor britanice și nu au fost invitați să participe la ceremonie, se arată în raport.

Aproximativ 500 de demnitari străini sunt așteptați să participe la înmormântarea de la Londra, invitațiile fiind trimise acum șefilor de stat din majoritatea țărilor cu care Marea Britanie are relații diplomatice, potrivit BBC.

O serie de lideri mondiali, de la președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden, până la prim-miniștrii Canadei, Australiei și Noii Zeelande, au confirmat prezența la eveniment, care va fi probabil una dintre cele mai mari adunări diplomatice ale Marii Britanii din ultimii ani.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat vineri că președintele rus Vladimir Putin nu va participa la funeralii. Peskov a declarat că, deși rușii o respectă” pe Regină pentru înțelepciunea ei”, prezența lui Putin la funeralii nu este o opțiune – dar a adăugat că se va lua o decizie cu privire la cine va reprezenta națiunea la ceremonie.

The post Încă trei țări NU sunt invitate la funeraliile Reginei. Unele vor trimite doar ambasadori appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code