Guvernul, după evaluările Standard & Poor’s şi Fitch Ratings: „Am transmis un semnal de încredere”

Guvernul RomânieiGuvernul României

  • România este o ţară sigură pentru investiţii, oferă stabilitate şi oportunităţi, transmite Guvernul după evalurările Standard & Poor’s şi Fitch Rating.
  • În opinia agenţiei Standard & Poor’s, ratingul României este susţinut de statutul de membru al Uniunii Europene.
  • Perspectivele de creştere sunt fundamentate pe volumul „fără precedent” al fondurilor naţionale şi europene.

„Semnalul de încredere transmis de Guvernul României investitorilor români şi străini este reconfirmat de evaluările recente ale Agenţiilor Standard & Poor’s şi Fitch Ratings. România este o ţară sigură pentru investiţii, oferă stabilitate şi oportunităţi, acesta este mesajul constant pe care l-am transmis mediului economic în această perioada complicată, confirmat acum de instituţiile financiare internaţionale”, transmite Executivul într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit Guvernului, perspectivele de creştere sunt fundamentate pe volumul „fără precedent” al fondurilor naţionale şi europene care vor intra în economia românească În toate domeniile strategice – industrie, agricultură, energie, mediu, digitalizare – dar şi pe politicile de dezvoltare guvernamentale.

„Pachetul Sprijin pentru România, în valoare de 17,3 miliarde de euro, orientat in proporţie de 60% către investiţii, se alătură zecilor de miliarde din fonduri naţionale şi europene, o finanţare fără precedent pentru economia românească. Guvernul a început implementarea acestui mix de soluţii economice şi sociale şi va continua să lucreze în acelaşi ritm. O economie dinamică este calea sigură spre dezvoltare, noi locuri de muncă mai bine plătite īn România, servicii publice de calitate pentru cetăţeni”, transmite Guvernul.

Agenţia Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.

În opinia agenţiei Standard & Poor’s, ratingul României este susţinut de statutul de membru al Uniunii Europene şi accesul robust la finanţarea de pe pieţele internaţionale de capital.

De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbţiei unui volum important de fonduri europene (RomâniÎn opinia agenţiei Standard & Poor’s, ratingul României este susţinut de statutul de membru al Uniunii Europene a fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE şi în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă), precum şi de dependenţa energetică scăzută a ţării noastre faţă de gazele naturale şi petrolul din Rusia.

The post Guvernul, după evaluările Standard & Poor’s şi Fitch Ratings: „Am transmis un semnal de încredere” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29663 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code