Germania va livra primul din cele patru sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei în câteva zile

  • Poliția națională ucraineană a declarat că cel puțin 10 persoane au murit și 60 au fost rănite în urma atacurilor cu rachete.
  • Rusia a bombardat luni dimineață orașele din Ucraina.
  • Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul rusesc spre Crimeea a fost un atac terorist.

Germania va livra Ucrainei primul din cele patru sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM în câteva zile, a declarat luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Reînceperea tirurilor cu rachete asupra Kievului și a multor altor orașe arată cât de important este să furnizăm rapid Ucrainei sisteme de apărare aeriană, a declarat Lambrecht într-un comunicat.

Atacurile Rusiei cu rachete și drone terorizează în special populația civilă. Acesta este motivul pentru care oferim acum sprijin în special cu arme de apărare aeriană.

Rusia a bombardat luni dimineață orașele din Ucraina, ucigând civili și scoțând din funcțiune curentul electric și căldura, în lovituri aparent de răzbunare după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul rusesc spre Crimeea a fost un atac terorist.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că loviturile au fost o ripostă la ceea ce el a numit acțiunile teroriste ale Kievului, inclusiv un atac în weekend asupra unui pod cheie între Rusia și Peninsula Crimeea anexată ilegal. Poliția națională ucraineană a declarat că cel puțin 10 persoane au murit și 60 au fost rănite în urma atacurilor cu rachete. Rusia a lansat invazia neprovocată a Ucrainei la 24 februarie.

The post Germania va livra primul din cele patru sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei în câteva zile appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28563 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code